Handelaars kunnen zich nu registreren voor de Oostendebon

Half december krijgen alle Oostendse gezinnen een Oostendebon. Lokale handelaars konden zich vanaf 2 oktober t.e.m. 15 januari inschrijven om deel te nemen aan het systeem.
Vanaf half december krijgen alle Oostendse gezinnen en tweedeverblijvers een Oostendebon. De bonnen hebben een waarde van minstens 60 euro waarmee betaald kan worden bij lokale handelaars. Op die manier wil Stad Oostende de lokale economie ondersteunen. Vanaf nu kan je je als handelaar registreren om deel te nemen aan de Oostendebon. De lijst met deelnemende handelaars vind je hier

Dagelijkse of wekelijkse overschrijving

Stad Oostende werkt voor de Oostendebon met de gratis Cirklo-app van Belfius, die zorgt voor een veilige en vlotte transactie. Als deelnemende handelaar zal je een persoonlijke toegang krijgen tot de app om de Oostendebonnen in te scannen. Je ontvangt onmiddellijk de waarde van een aankoop in de elektronische portefeuille van de app en kan dat bedrag dagelijks of wekelijks op je bankrekening laten overschrijven. Je hoeft daarvoor zelf niet aangesloten te zijn bij Belfius, de overschrijving kan naar om het even welke bankrekening.

Stad Oostende moedigt alle handelaars aan om zich vóór 15 november te registreren, zodat ze meteen bij de lancering van de bonnen (op 15 december) betalingen met de Oostendebon kunnen ontvangen. Op 15 november bezorgt Stad Oostende alle gegevens van de geregistreerde handelaars aan Belfius die de handelaars dan rechtstreeks contacteert en ondersteunt bij het gebruik van de Cirklo-app. Later instappen kan ook nog altijd, ten laatste op 15 januari 2021.

Lokale ondernemingen

Alle lokale ondernemingen met een fysieke vestiging in Oostende en commerciële hoofdactiviteit in de detailhandel, horeca en dienstverlening, kunnen deelnemen aan de Oostendebon. Voor meer info en om in te schrijven kunnen handelaars terecht op www.oostende.be/oostendebon. Voor meer ondersteuning bij de registratie kunnen handelaars altijd contact opnemen met het Economisch Huis.

 
Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2020 9.05 u.