Expo Head turning

Expo Head turning

Hoofdthemas

In opdracht van stad Oostende werkte kunstenaar Rik Delrue drie jaar lang aan ‘Head Turning’, een sociaal-artistiek project rond dementie in het kader van Dementievriendelijk Oostende. Het project brengt dementie in de Stad in kaart en laat mensen die ermee kampen aan het woord om hun verhalen te delen. 

Met dit kunstproject wil stad Oostende het isolement doorbreken dat mensen met dementie ervaren. De expo bundelt de verhalen en ervaringen van Rik Delrue op een artistieke manier in woord en beeld(ende kunst).

Het resultaat was te zien van 3 december 2022 tot 29 januari 2023 in de Venetiaanse Gaanderijen.

 

Praktische informatie

 
Waar

Venetiaanse Gaanderijen
Hoek Zeedijk/Parijsstraat
8400 Oostende

Openingstijden

03.12.2022 – 29.01.2023
dinsdag t.e.m. zondag: 14.00 – 17.00 uur
uitzonderlijk gesloten op 24.12, 25.12, 31.12.2022 en 01.01.2023

Toegang
 • basisprijs 5 euro
 • reductietarief 2,50 euro
  studenten t.e.m. 25 jaar, personen met een beperking (+ 1 begeleider aan zelfde tarief), vrienden Mu.ZEE, personeel van de stad Oostende*
 • UiTPAS-kansentarief 1 euro
 • Gratis voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar of in ruil voor 15 UiTPAS-punten

*De bewijsstukken die recht geven op de reductietarieven of gratis tarief mee te brengen moeten op vraag vertoond worden aan de ingang.

Hier koop je snel, gemakkelijk en veilig jouw tickets online. Telefonische reservaties kunnen via het UiTloket op het nummer 059 25 81 41. Ook aan de onthaalbalies van de Venetiaanse Gaanderijen, het UiTloket en Toerisme Oostende kan je terecht voor een ticket. 


Voordeel via UiTPAS

Met UiTPAS geniet je extra voordelen bij de expo.

 • Spaar tijdens je bezoek een UiTPAS-punt aan de kiosk.
 • In ruil voor 15 UiTPAS-punten krijg je gratis toegang. Opgelet: per persoon kan je dit voordeel éénmalig omruilen!
 • In ruil voor 30 UiTPAS-punten kan je intekenen op een exclusieve rondleiding met curator Rik Delrue op 14 januari om 14.30 uur of op 18 januari om 14.30 uur.
 • Nog op zoek naar een cultureel kerstcadeau? In ruil voor UiTPAS-punten kan je verschillende publicaties van de dienst Cultuur ruilen. Bekijk hier de lijst met boeken.

 

Groepsbezoeken 

Je kan de tentoonstelling in groep bezoeken na reservatie. Dit kan, met of zonder gids, telkens van dinsdag tot zondag, om 14.30 uur of om 15.30 uur. Een aanvraag buiten de openingsuren is mogelijk op op donderdag-, vrijdag en zondagmorgen om 9.00 uur of 10.30 uur, mits met een meerprijs van 20 euro (forfait per groep).

 

Toegankelijkheid

De Venetiaanse Gaanderijen verwelkomt graag bezoekers met een beperkte mobiliteit.
Kom je met een begeleider, meld je dan aan bij de balie van de Venetiaanse Gaanderijen, zijde Zeedijk. Kom je alleen en heb je assistentie nodig? Bel (tijdens de openingsuren van de tentoonstelling) naar het nummer 059 80 13 30.


Bereikbaarheid 

Te voet, met de fiets, of liever met het openbaar vervoer? Alle informatie over fietsverhuur, dienstregelingen of parkeren kan je hier raadplegen. 

Wijs me de weg!


Ticketvoorwaarden

 • Tickets worden niet geruild, noch terugbetaald.
 • Tickets doorverkopen is in principe verboden. Het is alleen toegelaten om occasioneel door te verkopen en dat zonder winst te maken.
 • Gratis, promotionele of bevoorrechtte tickets mogen in geen enkel geval doorverkocht worden.
 • Meer info? Lees hier de uitgebreide ticketvoorwaarden van het UiTloket

 

Organisatie

Heb je nog een vraag? Neem gerust contact op met het UiTloket.

Vindictivelaan 1
8400 Oostende
T 059 25 81 41
uit@oostende.be