Heb jij James Ensor nog gekend?

Stad Oostende is op zoek naar persoonlijke verhalen en herinneringen van mensen die James Ensor gekend of ontmoet hebben. Heb je een groot verhaal of een kleine anekdote: we zijn benieuwd!

In 2024 is het 75 jaar geleden dat de Belgische kunstschilder James Ensor, de belangrijkste vernieuwer van moderne kunst in België, in Oostende overleed. Dat jaar plannen we heel wat activiteiten die Ensor in de kijker zetten. In het licht van die bijzondere verjaardag is Stad Oostende ook op zoek naar persoonlijke verhalen en herinneringen van mensen die James Ensor gekend of ontmoet hebben.

Ken je iemand die kan vertellen over de kunstenaar of heb je zelf verhalen over Ensor? Dan zijn we op zoek naar jou. Iedereen kent de kunstenaar James Ensor, maar wie was de persoon achter de talrijke kunstwerken?

Wie is de kunstenaar die in zijn tijd niet altijd begrepen en gewaardeerd werd? Die afgebeeld stond op een briefje van honderd frank? En begraven ligt aan het Duinenkerkje in Oostende? Wiens favoriete café Café Falstaff op het Wapenplein was?

Heb je James Ensor zelf gekend of ken je iemand die herinneringen aan Ensor heeft? Neem dan contact op met de dienst Cultuur via cultureelerfgoed@oostende.be of 059 25 88 06. Deze bijzondere verhalen willen we vastleggen, om dit stukje geschiedenis voor komende generaties te bewaren.

Gepubliceerd op maandag 3 oktober 2022 15.07 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.