Timing Heraanleg Christinastraat

Op bevel van het parket mag er voorlopig niet verder gewerkt worden in de getroffen zone ter hoogte van het kruispunt Christinastraat - Ooststraat. In de overige zones wordt wel verder gewerkt, maar de timing is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. 


Ingevolge werken aan de gasleiding in de Christinastraat zal de gastoevoer van een tiental woningen in de komende uren preventief afgesloten worden. Het gaat over verschillende huisnummers van 46 tot en met 60 en twee hoekwoningen. Fluvius kan op dit moment nog niet zeggen hoe lang dit exact zal duren.

 

 

Herstellingswerken t.h.v. gasexplosie

Tijdens de week van 7 november herstelde FARYS de drinkwaterleidingen. Van 14 tot 16 november 2022 hervat aannemer Penninck de rioleringswerken. Waar nodig, worden ook herstellingen uitgevoerd. Later herstellen Fluvius, Proximus en Telenet de beschadigde gas-, elektriciteits- en telecomleidingen.

Timing (zie ook plan hieronder)


Voor de timing - mits gunstige weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken – werd zoveel mogelijk rekening gehouden met de drukke shoppingsperioden en schoolvakanties.

Periode vóór het kerstverlof:
Tussen Ooststraat en Wittenonnenstraat (zone geel): volledig afgewerkt vóór kerstverlof.
Tussen Kleine Weststraat en Wittenonnenstraat (zone groen, blauw, paars en rood): fundering of steenslag voor het kerstverlof.

Tijdens de kerstvakantie wordt niet gewerkt.

Na de kerstvakantie:
11 januari 2022: werkzaamheden in zone oranje, blauw, paars en rood
23 januari 2022: werkzaamheden in zone groen

Vóór de krokusvakantie: zone blauw, paars en rood: volledig afgewerkt.

Vóór de paasvakantie: zone oranje en groen volledig afgewerkt.

Toelevering handelszaken

De volledige werfzone wordt afgebakend. De aanlevering van de goederen kan gebeuren via de zijstraten. Dit kan tussen 06.00 en 10.30 uur en tussen 19.00 en 22.00 uur. Hou er wel rekening mee dat de aannemer mogelijk ook aan het werk kan zijn tijdens deze uren.
Met vragen of problemen kan je de werfleider ter plaatse aanspreken. In samenspraak met de werfleider kunnen we dan een gepaste oplossing uitwerken. Indien de werfleider niet aanwezig is, kan je contact opnemen met de directie Openbaar Domein, T 059 25 87 11.

Huisvuilophaling

Mogen we je vragen het huisvuil, pmd, papier en karton tijdens de werken te plaatsen op de aangeduide verzamelplaatsen? De verzamelpunten bevinden zich op volgende straathoeken:
- Christinastraat/Langestraat
- Christinastraat/Adolf Buylstraat
- Christinastraat Sint-Sebastiaansstraat
- Christinastraat/Wittenonnenstraat
- Christinastraat/Ooststraat

Voor meer info kan terecht bij de directie Openbaar Domein,
Vindictivelaan 1, T 059 80 55 00 of openbaardomein@oostende.be 

Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2022 0.00 u.