Heraanleg Lijnbaanstraat

Heraanleg Lijnbaanstraat

In een groene stad is het aangenaam wonen. Daarom zet Oostende zich in om de binnenstad stap voor stap te vergroenen. Er werden al bomen geplant op het Wapenplein, het Sint-Petrus- en -Paulusplein en in de Jozef II-straat. In 2020 wordt gestart met de aanleg van een groene ruimte in de Lijnbaanstraat. Dit wordt een aangename ontmoetingsplek voor de inwoners en bezoekers van onze stad.

Dankzij de pop-uptuin kon je sinds september al een voorproefje krijgen van een groenere Lijnbaanstraat.

In 2020 wordt gestart met de volledige heraanleg van de Lijnbaanstraat. We nemen van de gelegenheid gebruik om er een groene oase te creëren. De herinrichting kadert in het Europees project Cooltowns. Bedoeling is om de verharde ruimte in de stad te reduceren en meer bomen en klimplanten te plaatsen. Op die manier is de stad beter bestand tegen hittestress in de zomer. Dit ontstaat doordat gebouwen en verharding hitte ‘opslaan’ en die langzaam weer afgeven. Zo kan de stad amper afkoelen. Meer groen en ook water zorgen voor een snellere verkoeling. Met dit project neemt Oostende op het vlak van klimaat een voortrekkersrol op zich.

Pop-up Energiehuis

Wie benieuwd is naar het ontwerp kan de maquette bewonderen in het Pop-up Energiehuis in de Lijnbaanstraat.

Bij de experts van het Energiehuis kan je ook terecht voor informatie over energiemaatregelen die je kan nemen in je eigen woning. Twee vliegen in een klap!

Binnenspringen in het Pop-up Energiehuis kan nog tot 20 december 2019 op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur