Heraanleg Mariakerkelaan van start

In de Mariakerkelaan is - na de voorbereidende nutswerken - de heraanleg van start gegaan met de wegen- en rioleringswerken. In fase 1 komt het gedeelte aan bod tussen de Stuiverstraat en de Schapenstraat.

De heraanleg van de Mariakerkelaan (tussen de Stuiverstraat en de Torhoutsesteenweg) startte eind augustus al met de vernieuwing van de nutsleidingen. Vanaf maandag 3 juni 2024 starten de wegen- en rioleringswerken. De werken verlopen in drie fasen.

Fase 1: tussen Stuiverstraat en Schapenstraat

Vanaf maandag 3 juni 2024 tot aan het bouwverlof (20 juli 2024) zijn er voorbereidende werken. Van 19 augustus tot half oktober 2024 wordt de straat opgebroken en volgen de rioleringswerken. Vanaf half oktober tot aan het kerstverlof vernieuwen we de rijweg en plaatsen we alle verhardingen.

Fase 2: tussen Schapenstraat en Leeuwerikenstraat

Van 4 tot 15 november 2024 staan de voorbereidende werken op het programma. Van 18 november 2024 tot half maart 2025 volgen de rioleringswerken en van eind maart tot half mei 2025 komen de wegenwerken aan bod.

Fase 3: tussen Leeuwerikenstraat en Torhoutsesteenweg

De voorbereidende werken vinden plaats van 6 tot 17 januari 2025. Daarna volgen de rioleringswerken (van 20 januari tot 11 april 2025). De wegenwerken ten slotte beginnen op 21 april en duren tot eind juni 2025.

Verkeersmaatregelen

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, nemen we enkele verkeersmaatregelen. In fase 1 is er nog doorgaand verkeer mogelijk in de Mariakerkelaan tussen de Schapenstraat en de Torhoutsesteenweg. Vanaf fase 2 is er opnieuw verkeer mogelijk in het gedeelte tussen de Stuiverstraat en de Schapenstraat. Hou er ook rekening mee dat in de straten van en naar de Torhoutsesteenweg de rijrichting tijdelijk wordt gewijzigd.

De maatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Kijk voor meer plannetjes en updates op www.oostende.be/mariakerkelaan. Je kan je ook abonneren op een digitale nieuwsbrief. 

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.