Heraanleg Stuiverstraat tussen Smientstraat en Gistelsesteenweg

Op maandag 26 februari 2024 startten de werken voor vernieuwing van de Stuiverstraat tussen de Smientstraat en de Gistelsesteenweg. Naast de rijweg worden ook de riolering, de nutsleidingen en de groenaanleg vernieuwd én er komt een volledig nieuw vrijliggend fietspad.

Volgende week start de heraanleg van de Stuiverstraat tussen de Smientstraat en de Gistelsesteenweg. Er komt ook een volledig nieuw vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Het fietspad zal de ontbrekende link vormen in het bestaande fietsroutenetwerk. Deze fietsroute wordt vaak gebruikt voor woon-werkverkeer maar ook voor verplaatsingen van en naar de Kinderboerderij, sportpark De Schorre en Stene-Dorp.

Riolerings- en wegenwerken 

Tijdens de voorbereidende werken worden de nutsleidingen vernieuwd. De riolerings- en wegenwerken (met aanleg van het fietspad) verlopen in 2 fasen. De vernieuwde rijbaan krijgt verkeersremmende maatregelen. Tot slot komt ook de groenaanleg aan bod.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen wordt de straat afgesloten voor het verkeer. De woningen blijven te voet altijd bereikbaar. Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen is er plaatselijk verkeer mogelijk voor 7.00 uur en na 16.00 uur (ook de opritten zijn dan toegankelijk). Tijdens de riolerings- en wegenwerken is er geen verkeer mogelijk en zijn de opritten niet toegankelijk.

Sportpark De Schorre en Kinderboerderij blijven bereikbaar

Vanaf het rondpunt aan de Zilverlaan (kruising met de Stuiverstraat) blijft het Sportpark De Schorre bereikbaar. Ook de Kinderboerderij is bereikbaar via het sportpark en de Sportparklaan. Parkeren kan op het parkeerterrein ter hoogte van het terrein van KVO. 

De totaalprijs van de werken bedraagt 1.699.922 euro (incl. btw). Daarvan neemt Stad Oostende 674.491 euro voor haar rekening, Provincie West-Vlaanderen 507.867 euro en Farys 517.563 euro.

Info en digitale nieuwsbrief 

De bewoners kregen de plannen en fasering te zien tijdens een bewonersvergadering op 19 februari. 

Geïnteresseerden kunnen zich ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief voor alle info en updates via  www.oostende.be/stuiverstraat

Gepubliceerd op vrijdag 23 februari 2024 11.40 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.