Heraanleg Wagenstraat start op 6 november

Op maandag 6 november 2023 start de aannemer met de riolerings- en wegenwerken in de Wagenstraat. De werken zullen duren tot maart 2024.

Op maandag 6 november 2023 start de aannemer met de riolerings- en wegenwerken in de Wagenstraat.

Wegen- en rioleringwerken

De aannemer start op 6 november 2023 met de voorbereidingen voor de rioleringswerken. Het einde van de werken is voorzien in maart 2024. De opgegeven planning is steeds onder voorbehoud van een vlot verloop van de werken en gunstige weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat de planning kan wijzigen tijdens de uitvoering van de werken.

  • 6 november 2023: plaatsing filters om grondwater weg te pompen (voorbereiding effectieve rioleringswerken)
  • Half november 2023 - kerstverlof 2023: rioleringswerken.
  • 8 januari 2024 - maart 2024: funderings- en betegelingswerken

Bereikbaarheid

Tijdens de werken zal er geen verkeer meer mogelijk zijn in de Wagenstraat. Garages zullen niet bereikbaar zijn. Alle woningen blijven te voet wel altijd toegankelijk. 

Bewoners van de Wagenstraat met een wagen kunnen een minderhinder-kaart aanvragen. Daarmee kunnen ze gratis parkeren op het openbaar domein van stad Oostende tijdens de duur van de werkzaamheden. Dat kan zowel in betalende zones als op bewonersparkeerplaatsen in niet betalende zones. Deze minderhinderkaart aangevraagd worden bij het Parkeerloket.

Huisvuilophaling

Aan de bewoners vragen we om huisafval-, pmd-zakken en karton tijdens de werkzaamheden te plaatsen op de verzamelpunten op de dichtstbijzijnde bereikbare straathoek.

Kijk op www.oostende.be/wagenstraat voor alle info en updates.

Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.