Heraanleg wegdek Hertstraat t.h.v. parking Zeedijk

De aanleg van de parking onder de Zeedijk is nog steeds volop aan de gang. Op maandag 11 maart 2019 start de aannemer met de heraanleg van het wegdek in de Hertstraat rondom de nieuwe uitrit van de ondergrondse parking.

In een eerste fase wordt er net voor de uitrit nog een drietal meter van het wegdek opgebroken om voor een geleidelijke overgang te zorgen. Op die manier kunnen ook laaghangende wagens vlot de parkeergarage uitrijden. Daardoor zal de garage van huisnummer 17 niet toegankelijk zijn tijdens de uitbraakwerken (2 dagen). De overige garages in de Hertstraat blijven steeds toegankelijk.

Om de werken naast de inrit te kunnen uitvoeren, zullen de doorgangen in de straat beurtelings worden afgesloten . Er blijft steeds één doorgang vrij. De toegang tot de appartementen blijft verzekerd. 

De werken zullen een drietal weken duren (afhankelijk van de weersomstandigheden). Na de werken zal de werfomheining ingeperkt worden tot de zone rondom de nieuwe betonwanden.

Minder Hinderkaart

Eigenaars van een autostandplaats in de residentie met huisnummer 17 kunnen terecht bij de firma Streeteo by Indigo (Hendrik Serruyslaan 38, T 059 80 69 59) voor een gratis minderhinderkaart. Daarmee kunt u gratis parkeren op het openbaar domein van de Stad Oostende tijdens de duur van de werkzaamheden.

Bij de aanvraag moet identiteitskaart + een afschrift van de volgende documenten worden gevoegd: inschrijvingsbewijs van het voertuig op naam van de aanvrager én eigendomsbewijs of huurovereenkomst van de woning en/of garage. Indien de naam van de aanvrager niet dezelfde is als de naam die op het inschrijvingsbewijs van de wagen, dan is een attest van de firma vereist, waaruit blijkt dat de aanvrager permanent over de wagen beschikt.

Met een minderhinderkaart kun je, gedurende de werkzaamheden, gratis parkeren op het openbaar domein van de Stad Oostende. Met een minderhinderkaart is het ook toegestaan om te parkeren op bewonersparkeerplaatsen.

Voor meer info en dagelijkse updates kun je terecht op de website www.parking-zeedijk-oostende.com, of bij aannemer Castelein, T 058 31 25 10 , parking@castelein.com.

Gepubliceerd op dinsdag 5 maart 2019 11.06 u.