13 oktober - Herdenking 'Onze Vergeten Helden'

In 2021 herdenken Defensie en het War Heritage Institute (WHI) de 70ste verjaardag van twee grote veldslagen in Korea waarbij Belgische troepen aanwezig waren. Deze herdenking vestigt de aandacht op de 106 Belgische jongens, waaronder 3 Oostendenaars, die in Korea sneuvelden.

Op 13 oktober 2021, de 70ste verjaardag van de tweede grote slag in Haktang-Ni, worden op verschillende plaatsen in het land de gesneuvelden herdacht.

Om 11 uur vangt de plechtigheid aan op de stedelijke begraafplaats in de Stuiverstraat, waar luitenant Pierre Beauprez,  en soldaat Roger Klausing worden herdacht. De plechtigheid wordt vervolgd om 11.30 uur op de begraafplaats in Stene waar korporaal Oscar De Mol wordt herdacht.

Op de grafsteen van deze oud-strijders wordt een Pro Patria-gedenkplaatje aangebracht. Als oorlogsgraf is het graf beschermd door een eeuwige concessie.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.