Herinrichting Marie-Joséplein van start op 11 september

Op 11 september 2023 start de aannemer met de wegen- en rioleringswerken op het Marie-Joséplein. Ook de tramschuilhuisjes worden vernieuwd en er komt een verhoogd plantvak met zitrand op het plein. De werken zijn eind februari 2024 achter de rug.

Binnenkort start de herinrichting van het Marie-Joséplein. De werken gaan van start op 11 september 2023 en zullen duren tot eind februari 2024.

De voorbije jaren werden al de Adolf Buylstraat, de Christinastraat, de Hertstraat en de Lijnbaanstraat vernieuwd. De herinrichting van het Marie-Joséplein vormt dan ook het sluitstuk van de prachtige make-over van een belangrijk stuk van het stadscentrum. 

Tijdelijke tramhalte

De tramhalte aan het Marie-Joséplein (richting De Panne) kan niet gebruikt worden tijdens de werken. Er komt vanaf 11 september tot het einde van de werken een tijdelijke halte deels op de rijweg, in de Hendrik Serruyslaan tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Sebastiaansstraat. Deze halte wordt tussen 28 augustus en 8 september 2023 geplaatst.

3 werfzones voor wegen- en rioleringswerken

Er zijn drie werfzones, op 11 september 2023 start de aannemer met de voorbereidingen voor de rioleringswerken. Het einde van de werken is voorzien eind februari 2024, bij gunstige weersomstandigheden en onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Zone 1 omvat het kruispunt van de Sint-Sebastiaansstraat en de Hendrik Serruyslaan. Op  11 september 2023 start daar de opbraak van de verharding en worden grondwaterfilters geplaatst. De rioleringswerken vinden plaats van 18 september tot en met 6 oktober  2023.

Het Marie-Joséplein tussen de Sint-Sebastiaansstraat en de Adolf Buylstraat vormt zone 2. Ook in deze zone start de opbraak van de verharding en de plaatsing grondwaterfilters op 11 september. Vanaf 25 september tot en met 6 oktober 2023 volgen de rioleringswerken en de aansluiting van de hoofdleiding en aan de woningen en handelszaken. De betegeling en plaatsing van het tramschuilhuisje vinden plaats van 8 januari tot eind februari 2024.

Zone 3 is het Marie-Joséplein vanaf de Adolf Buylstraat richting Leopold II-laan.

Na de opbraak van de verharding en plaatsing van de grondwaterfilters starten de rioleringswerken vanaf 9 oktober tot eind oktober 2023. De betegeling volgt vanaf 8 januari tot eind februari 2024.

Bereikbaarheid en leveringen

Tijdens de rioleringswerken, tussen 18 september en eind oktober 2023, zal er het meeste hinder zijn. Er is dan geen doorgaand voetgangersverkeer mogelijk. Woningen blijven altijd bereikbaar. Als een handelszaak op bepaalde momenten toch niet bereikbaar zal zijn (voor de veiligheid van de werknemers en voetgangers), dan worden de handelaars hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Digitale nieuwsbrief

Bewoners en handelaars kunnen intekenen op een digitale nieuwsbrief voor alle updates www.oostende.be/mariejoseplein. De webpagina bevat ook gedetailleerde plannetjes

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.