Heropstart openbare onderzoeken vanaf 4 mei

Op vraag van de Vlaamse Overheid en als gevolg van de coronamaatregelen werden alle openbare onderzoeken in Oostende vorige maand tijdelijk geschorst. Intussen is het duidelijk hoe de heropstart van de openbare onderzoeken concreet zal verlopen.

Tijdens de aanvraagprocedure voor een omgevingsvergunning wordt in sommige gevallen een openbaar onderzoek gehouden. Inwoners kunnen de aanvraag dan inkijken en eventueel standpunten, opmerkingen of bezwaren indienen. Zo’n openbaar onderzoek duurt normaal gezien 30 dagen.

Op vraag van de Vlaamse Overheid en als gevolg van de coronamaatregelen werden alle openbare onderzoeken in Oostende vorige maand tijdelijk geschorst. Intussen is het duidelijk hoe de heropstart van de openbare onderzoeken concreet zal verlopen:

De al lopende openbare onderzoeken die vorige maand tijdelijk geschorst werden, starten opnieuw op maandag 4 mei. Stad Oostende zal de gele affiches met de bekendmakingen opnieuw ophangen op de specifieke locaties. Op die affiches zal de vermelding van de nieuwe eindtermijn staan en de manier waarop je inzage kan krijgen. De onderzoeken worden verder gezet voor de resterende termijn, dit varieert tussen de 5 en 26 dagen.

Conform de richtlijnen van de Vlaamse Overheid zal Stad Oostende voor die lopende onderzoeken geen nieuwe brieven sturen naar de eigenaars van de aanpalende percelen. De nieuwe einddata van alle geschorste onderzoeken zijn wel raadpleegbaar online:

  • Op de website van Omgevingsloket Vlaanderen
  • Via deze pagina op de website van Stad Oostende (klik op 'Bekijk hier alle bekendmakingen op het stadsplan')

De nieuwe openbare onderzoeken kunnen starten vanaf donderdag 7 mei. De aanpalende eigenaars zullen hiervoor een brief krijgen. Stad Oostende zal de gele affiches met de bekendmakingen vanaf 30 april aanbrengen op de specifieke locaties.

Inzage van een openbaar onderzoek zal enkel individueel en op afspraak kunnen tijdens de openingsuren van het Stadhuis (tussen 9.00 en 11.30 uur). Om zo’n afspraak te maken, kan je terecht op het gratis nummer van Stad Oostende: 0800 1 8400. Dit nummer is bereikbaar op de volgende momenten:

  • Maandag tot woensdag van 8.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag van 8.00 tot 12.00 en van 16.00 tot 20.00 uur
  • Vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur

Tijdens de afspraak in het Stadhuis krijg je één uur de tijd om alles in te kijken. Er kan slechts één iemand in het stadshuis binnenkomen om het dossier in te kijken. Een medewerker van Stad Oostende is aanwezig om assistentie te verlenen en een dossierbehandelaar blijft uiteraard telefonisch stand-by om eventuele vragen te beantwoorden.

Gepubliceerd op vrijdag 24 april 2020 14.54 u.