Herr Seele

Peter van Heirseele is als kunstenaar actief onder de naam Herr Seele. Op het avondfeest van de Oostendedagen verzorgt hij de presentatie.

Samen met zijn artistieke metgezel Kamagurka (Luc Zeebroek) creëerde hij de stripfiguur Cowboy Henk. De boeken van Cowboy Henk werden gepubliceerd in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en de Verenigde Staten. In 2014 won Cowboy Henk de Prix du Patrimoine op het Internationaal stripfestival van Angoulême.

Herr Seele richtte samen met Kamagurka de uitgeverij Hoek Af op. Hij publiceerde ook bij FRMK, Autsaider Comics, Edition Moderne en De Harmonie.

Herr Seele werkt voor Humo, De Standaard, De Lage Landen en als zelfstandig kunstenaar. Hij maakte bijdragen voor De Morgen, De Zwijger, De Brusseler, Horeca Krant, Le Soir, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, Het Parool, Oor, Nieuwe Revu, Playboy, Raw Magazine, Hara Kiri, Le Psykopat, L’Echo des Savanes, Fluide Glacial,Titanic, Eulenspiegel, El Vibora en Comix.

De laatste jaren legde Herr Seele zich meer toe op schilderkunst. Zo schilderde hij in 2017 gedurende één jaar dagelijks een zelfportret. 

Herr Seele is ook de meest gekende pianostemmer van Oostende en omstreken. Hij bekwaamde zich in Italië in de restauratie van piano's en bouwde een uitgebreide collectie uit die hij binnenkort zal tentoonstellen in zijn pianomuseum in Oostende.


 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.