Herstelling voetpad Langestraat

Op maandag 3 juni 2024 starten we met de herstelling van het voetpad in de Langestraat tussen de Hertstraat en de Christinastraat.

We maken van de gelegenheid gebruik om ook de hellingsgraad aan te passen zodat de ingangen van de gebouwen nog toegankelijker worden. Dat gebeurt aan de zijde van de oneven huisnummers.

De werken duren tot eind juni. Verder vergroten we de boomvakken zodat de bomen in de toekomst betere groeikansen hebben. Concreet behouden we de twee bestaande bomen op de huidige locatie. Twee andere bomen die tijdens de werken afgestorven zijn, zullen we heraanplanten maar een beetje opschuiven voor een betere spreiding.

De bomen zullen in de toekomst in een volwaardig groenvak staan (zoals op het Wapenplein) en de huidige metalen boomroosters zullen verdwijnen. Bedoeling is om de bomen zo beter te laten groeien en de groene beleving in de straat te vergroten.

Met deze werken zorgen we voor 24m² extra ontharding. Meer info daarover op www.oostende.be/ontharden.

Voor meer info kun je terecht bij de directie Openbaar Domein, openbaardomein@oostende.be 

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024 13.08 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.