Herstellingswerken aan Konterdambruggen: tijdelijk geen doorgang op Ringlaan

Van 7 tot en met 18 september 2020 zijn er herstellingswerken aan de Konterdambruggen in Oostende, in opdracht van de Afdeling Maritieme Toegang. De werken kunnen enige hinder veroorzaken, daarom zijn er enkele omleidingen.

Op maandag 7 september 2020 om 06.30 uur start de afdeling Maritieme Toegang van het Vlaamse Departement Mobiliteit en Openbare Werken met werkzaamheden aan de Konterdambruggen (de 'blauwe bruggen') in Oostende. De werken zullen duren tot 18 september 2020.

Betonherstellingen

Het werk omvat het uitvoeren van noodzakelijke betonherstellingen onder beide Konterdambruggen. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, zullen beide bruggen geopend blijven tijdens de volledige duur van de werken. 

Vanaf maandag 7 september 2020 om 06.30 uur tot en met vrijdag 18 september 2020 is alle doorgaand verkeer (fietsers, wagens, voetgangers) over de bruggen onmogelijk.

Omleiding

Er zijn verschillende omleidingen voorzien met duidelijke signalisatie. Het gemotoriseerde verkeer kan omrijden via de plaatselijk aangegeven omleiding langs de Vergunningenstraat - Sloepenstraat - Camerlinckstraat. Dit is dezelfde omleiding wanneer de Konterdambruggen normaal geopend zijn. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Slijkensesteenweg en de Konterdamkaai.

Om de omgeving rond de bruggen zelf (en de mogelijke drukte) te vermijden, kunnen automobilisten die van en naar de Vuurtorenwijk willen, hun route ook aanpassen door de omleiding te nemen via de A10, afrit Zandvoorde en zo via de Stationsstraat, de Oudenburgsesteenweg (N358) en de Esperantolaan (N320) naar de Brugstesteenweg (N9) te rijden.

Verkeer vanuit het binnenland naar Bredene en de andere gemeenten aan de Oostkust wordt gevraagd om de autosnelweg al verlaten via de afritten Jabbeke (E40) of Oudenburg (A10).

Het Romac Fuels tankstation (gelegen naast de Konterdambruggen) blijft steeds toegankelijk vanaf de kant van Bredene.

Gepubliceerd op vrijdag 28 augustus 2020 0.00 u.