Herstellingswerken parkeerstroken Nieuwpoortsesteenweg

Vanaf maandag 14 september starten in opdracht van Agentschap Wegen & Verkeer herstellingswerken aan de parkeerstroken langs de Nieuwpoortsesteenweg. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn de werken uiterlijk vrijdag 2 oktober 2020 afgerond.

De werkzaamheden omvatten de vervanging van de kasseien in de parkeerstrook door asfalt. De oude kasseien worden opgebroken. Er komt een nieuwe greppel en de parkeerstrook wordt heraangelegd in asfalt.  

De parkeerstrook langs de Nieuwpoortsesteenweg wordt op drie verschillende locaties vernieuwd:

  1. Van hoek Spalaan tot inrit Carrefour - rijrichting Centrum (van huisnummer 623 tot 665).
    Er wordt een omleiding voor alle verkeer voorzien via Spalaan - Groenendaallaan - Derbylaan.  In de Groenendaallaan, Spalaan en Derbylaan geldt een parkeerverbod.  Fietsers moeten ook de omleiding volgen.  De Lijn maakt eveneens gebruik van deze omleiding.  De Groenendaallaan blijft dubbelrichting.
  2. Van Mariakerkelaan naar Mariakerkeplein - rijrichting Centrum (van huisnummer 549 tot 539) Verkeer kan beurtelings door met behulp van wegsignalisatie. Fietsers komen op de rijbaan, dus voorzichtigheid is geboden. Er geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/uur. 
  3. Van Lijsterbeslaan naar Acacialaan - rijrichting Luchthaven (van huisnummer 242 tot 248). Verkeer kan beurtelings door met behulp van wegsignalisatie. Fietsers komen op de rijbaan, dus voorzichtigheid is geboden. Er geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/uur. 

De werkzaamheden worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

De werken starten op maandag 14 september en zijn uiterlijk vrijdag 2 oktober afgerond, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. 

www.wegenenverkeer.be

Gepubliceerd op dinsdag 8 september 2020 0.00 u.