Herstellingswerkzaamheden Distellaan (tussen Duinenstraat en Distelplein)

Onlangs werd vastgesteld dat de riolering in de Distellaan tussen de Duinenstraat en het Distelplein beschadigd is. Daarom worden binnenkort herstellingswerkzaamheden uitgevoerd.

Tijdens de eindejaarperiode werd vastgesteld dat de voetpadriolering in de Distellaan (tussen de Duinenstraat en het Distelplein) zich in een zeer slechte staat bevindt. De diensten van de Stad moesten dagelijks deze riolering ruimen. Na camera onderzoek bleek dat een gedeelte van de riolering is ingestort.

Daarom worden binnenkort beide riolen in het voetpad verwijderd en zal er een klassieke riolering midden in de rijweg worden geïnstalleerd. Verder zal ook van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de aanwezige nutsleidingen waar nodig te vernieuwen.

De timing van de werkzaamheden ziet er als volgt uit:

  • 28 januari: Start aanleg van een tijdelijke waterleiding.
  • 11 februari: Start met uitbraak van de rijweg en start aanleg riolering in het midden van de rijweg.
  • 18 maart: Start aanleg van de nieuwe definitieve nutsleidingen.
  • 18 april: Start afwerking van de wegwerkzaamheden (rijbaan en aanleg van de nieuwe voetpaden)
  • Einde van de werken voorzien in juli.

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Aan de bewoners wordt gevraagd om het huisvuil- en pmd-zakken en karton -tijdens de werkzaamheden- op de hoek van de straat te plaatsen, bereikbaar voor de ophaalwagens.

Voor meer info kun je terecht bij de directie Openbaar Domein op de vierde verdieping van het Stadhuis, Vindictivelaan 1, T 059 25 87 06, openbaardomein@oostende.be.

Gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2019 11.35 u.