Het project Kindlint in de wijk Baanhof

Binnenkort is er in de wijk Baanhof een voorstelling van het project Kindlint.

Hiervoor werd er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waarbij Studio Basta uit Kortrijk won met hun concept van ‘geplooid landschap’. De bedoeling is om op een ’low-budget’ manier een basisstructuur te leggen dat wordt verfraaid met gepaste vegetatie en eventueel opgeleukt met speelse elementen. Een super idee (én met een knipoog naar onze Belgische kust) om saaie groenzones in de publieke ruimte creatief te heroriënteren tot uitdagende landschappen. 

 

Studio Basta past met dit inzicht een eenvoudig principe toe dat (onmiddellijk) voor een groots effect zal zorgen.  Door het landschap een actieve en speelse draai te geven, maakt de omkadering plots deel uit van het spelen. Een natuurlijke én kwaliteitsvolle aanpak die niet eerder werd toegepast in Oostende.

Door toevoeging van eenvoudige elementen (zoals boomstammen, klimbomen, …) wordt de belevingswaarde en het kindvriendelijke karakter extra versterkt. 

Vooraleer ‘schop en kraan‘ worden bovengehaald is er het luikje participatie.  De input van de bewoners  is hierbij essentieel.  ‘De weg naar …’ maakt het concept sterker én persoonlijker. Een aspect van het verhaal waar het ontwerpbureau veel aandacht aan besteedt.

Alvast van harte welkom op de volgende bijeenkomsten:

  • Dinsdag 09 juli 2019 om 19.00 uur: kennismaking, voorstelling en inputmoment van de buurtbewoners
  • Dinsdag 27 augustus 2019 om 19.00 uur: terugkoppeling van het uitvoeringsplan

De infomomenten vinden telkens plaats in de cafétaria van de Mister V-arena, Sportparklaan 6.

Kan je niet aanwezig zijn maar wens je toch jouw suggesties (ideeën, tekeningen,…) voor te leggen, laat dan uiterlijk 8 juli 2019 iets weten aan de dienst Jeugd, Zinnialaan  1, 8400 Oostende of jeugd@oostende.be

 

Een vermeldenswaardig weetje is dat Studio Basta onlangs de Landezine Internationale Landscape Award 2019 won in de rubriek residentiële ontwikkeling! Interesse? Check hun Facebookpagina

Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2019 16.47 u.