Huurpremies

Huursubsidie:

Als je een bescheiden inkomen hebt en je verhuist naar een nieuwe huurwoning, dan kan je misschien een tegemoetkoming in de huurprijs krijgen van de Vlaamse overheid, de Vlaamse huursubsidie.

Je komt alleen in aanmerking als je verhuisd bent:

  • Je bent verhuisd naar een woning van een sociaal verhuurkantoor.
  • Je bent verhuisd van een slechte of onaangepaste woning naar een goede, aangepaste huurwoning op de private huurmarkt.
  • Je was dakloos en betrekt nu een huurwoning.

Huurpremie:

Gezinnen met een heel laag inkomen die al 4 jaar of langer wachten op een sociale woning en een private huurwoning huren met een huurcontract, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse huurpremie.

Premie eerste huur:

Ben je een jonge Oostendenaar en sta je op het punt voor de eerste keer een woning te huren in Oostende? Dan kan je in aanmerking komen voor een premie in de vorm van een tussenkomst in de huurkost.

Vermindering onroerende voorheffing:

In bepaalde gevallen kan je vermindering krijgen van de onroerende voorheffing. Niet alleen eigenaars maar ook huurders kunnen bepaalde verminderingen van de onroerende voorheffing genieten. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.