Bezorg ons je huwelijksgedicht en ga romantisch uit eten!

Ben jij romantisch aangelegd en heb je schrijftalent? Kruip dan in je pen en schrijf eens een huwelijksgedicht! Het Stadsbestuur is op zoek naar het mooiste gedicht om voor te lezen tijdens de huwelijksplechtigheden in het Stadhuis. Je kan er bovendien een restocheque t.w.v. 250 euro mee winnen, waarmee je uitgebreid romantisch kan dineren in één van de deelnemende restaurants in Oostende.

Inzenden kan tot 15 december 2019. De jury (bestaande uit Herr Seele en Katia Belloy, Martin Heylen, Onno van Gelder jr. en Erna Schelstraete) zal een aantal winnende gedichten selecteren. De winnaars worden op 14 februari 2020 bekendgemaakt. De winnende gedichten zullen vanaf dan voorgelezen worden tijdens de huwelijksceremonies.

Meer info of een vraagje? Mail ons via huwelijksgedichten@oostende.be

Let wel, je moet in Oostende wonen om te kunnen deelnemen.

Huwelijksgedicht: dien jouw gedicht in!

Bekijk hier het wedstrijdreglement140,7Kb(pdf)


Hieronder stellen we graag de jury aan u voor.

Martin Heylen

Martin Heylen is een TV-maker die al heel zijn leven liefdevol met taal werkt als journalist en TV-maker en ook verschillende boeken schreef.

Erna Schelstraete

Erna Schelstraete (Beernem, 1949) studeerde Germaanse talen en was leerkracht middelbaar onderwijs en coördinator Canon Cultuurcel departement Onderwijs Vlaanderen. Poëzie speelde altijd een hoofdrol in haar leven. Ze schrijft al meer dan 40 jaar gedichten. Haar leermeester is dichter Roel Richelieu Van Londersele. Tijdschriften en verzamelbundels namen haar poëzie op, ze werd genomineerd (o.a. Melopee) en won poëziewedstrijden (o.a. Basiel de Craene 2009). In oktober 2019 verschijnt een boek waarin uitgeverij P haar gedichten en beeldend werk van haar man Roland De Winter (Wetteren, 1948, graficus) samen zal presenteren.

Onno van Gelder jr.

Oostendenaar Onno van Gelder jr. is auteur van korte verhalen. Vorig jaar verscheen zijn bundel ‘Passages’ bij uitgeverij Ambilicious Nederland en nog dit jaar komen twee korte novelles van hem in de rekken. Dat hij gedichten altijd een warm hart heeft toegedragen merk je aan de poëtische taal van zijn verhalen. Daarnaast is hij vooral acteur en als dusdanig te zien in theater en kortfilms maar volgend jaar ook op het grote doek.

Herr Seele

Herr Seele hoeft aan de Oostendenaars en ver buiten onze stads- en landsgrenzen niet meer voorgesteld te worden. Deze flamboyante kunstenaar/striptekenaar/performer/pianostemmer/… kleurt al sinds 1981 de Oostendse straten, met zijn held Cowboy Henk in zijn kielzog. Met briljante scenarioschrijver Kamagurka aan zijn zijde zal hij als geen ander de gedichten vanuit kritisch oogpunt beoordelen.

Katia Belloy

Germaniste Katia Belloy is freelancejournaliste. Naast redactioneel werk voor diverse media stelt ze Horeca Vlaanderen Krant samen. Teksten in alle soorten en vormen passeren bij haar veelvuldig de revue. Daarom leek het ons goed om haar bij de jury te betrekken. Sinds kort is ze ook ervaringsdeskundige in het huwelijksleven en gaat ze door het leven als Frau Seele.