IDAHOT: Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie

Op 17 mei 2019 is het IDAHOT, Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Op die dag willen Rebus (West-Vlaams Regenbooghuis), Unia en het Stadsbestuur een actie opzetten om IDAHOT in de kijker te zetten in de secundaire scholen.

Op 17 mei is het terug IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Op die dag bestrijden we graag haat met liefde! Rebus en Unia organiseren samen met enkele West-Vlaamse steden, waaronder *JULLIE STAD*, een actie om IDAHOT in de kijker te zetten in secundaire scholen. 

Daarom bieden we jullie een waaier aan mogelijke acties op jullie school aan. Hieruit kunnen jullie samenstellen wat voor jullie eigen school relevant is en aansluit bij jullie mogelijkheden:

  • Als mininumactie vragen we om op 17 mei het infopaneel rond IDAHOT en een rainbowmessageboard, waarop leerlingen hun positieve boodschap kunnen achterlaten, te plaatsen. We verwachten dat een personeelslid bij dit bord staat, zodat er controle is over welke boodschappen op het bord komen. De info die op het paneel komt vinden jullie als bijlage en wordt enkel nog aangepast qua vormgeving.
  • Hang de regenboogvlag uit die wij jullie bezorgen.
  • Plaats naast het messageboard een standje met onze informatiebrochures en folders.
  • Maak genderneutrale toiletten met onze stickers.
  • Geef jullie bibliotheek op als verdeelpunt voor het ZiZo-magazine.
  • Speel het filmpje Love is Love van Unia af in de gangen van jullie school of gebruik het in de lessen.

Wij bezorgen jullie al het nodige materiaal. De acties kunnen op 17 mei plaatsvinden, maar jullie kunnen ervoor kiezen om ze de hele week hieraan voorafgaand, te voeren. Wij bieden jullie graag ook lesmateriaal aan, zodat jullie dit thema diepgaander in de lessen kunnen bespreken.  Laat ons (samenleven@oostende.be) voor 28 maart 2019 weten op welke acties jullie graag intekenen. 

 

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2019 17.23 u.