Ideeën uit andere steden

Hoofdthemas

Kortrijk
  • Musette Bicyclette: De mensen van Musette Bicyclette willen een rollende keuken maken waarmee ze naar straten en pleinen gaan om daar samen met kwetsbare mensen te koken. Het project wil een alternatief zijn voor de traditionele voedselhulp.
  • De Parkiet: De projectindieners van de Parkiet zullen de gloriëtte in het park van Heule als uitvalsbasis gebruiken en er een plaats van maken waar passanten, verenigingen, gezinnen of vriendengroepen spelen kunnen uitlenen en een aangename middag beleven.
  • Bosselke Rollegem: In het Bosselke, een verborgen stukje bos achter het Buurthuis van Rollegem, willen de projectindieners een houten constructie bouwen die kan gebruikt worden als rustplaats, ontmoetingsplaats, podium, speelzone of buitenklas.
Dendermonde
  • Samen tegen menstruatiearmoede: Duurzame alternatieven voor maandverband en tampons bekender maken bij het brede publiek en de aankoop ervan financieel haalbaar maken voor iedereen. Het team ‘Samen tegen menstuatiearmoede’ wil dit bereiken door het organiseren van infomomenten en een naaicafé. Het initiatief past binnen hun breder project om van de stad een omgeving te maken waarin menstruatie geen taboe meer is en waar alle vrouwen vlot toegang hebben tot menstruatiemateriaal, ongeacht hun inkomen. 
  • Drinkwater voor iedereen: Verschillende waterkraantjes plaatsen, verspreid in Dendermonde was het ultieme doel. Dit bleek na kort onderzoek niet mogelijk met het budget dat voor handen is. Samen met buurtbewoners ging een groepje burgers op zoek naar een creatief alternatief. Binnenkort zullen de bestaande kraantjes in stad Dendermonde extra in de verf gezet worden zodat iedereen weet waar je gratis kraantjeswater kan drinken.
Halle
  • Boom Box: Dennis, Kevin, Sarah en co. willen een nieuwe repetitieplek voorzien voor de Halse muzikanten. Deze plek zal uitgerust zijn met geluidsmateriaal en een vaste drum.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.