Ik heb geen diploma en wil er een behalen

cvo MIRAS

cvo MIRAS biedt heel wat opleidingen aan in West-Vlaanderen. In Oostende kan je er onder meer terecht voor: diploma secundair onderwijs, Nederlands voor anderstaligen, Zorg & Welzijn (bv. logistiek assistent, kinderbegeleider of zorgkundige, dat kan ook met een voorbereidend jaar via ToTaalzorg), Techniek & Interieur (klussen, lassen of houtbewerking). Veel van deze opleidingen kan je in de klas maar ook vanop afstand (online, op eigen tempo…) volgen.

Meer weten? Bekijk hier meer info.

ZoWe Verpleegkunde

ZoWe verpleegkunde biedt een praktijkgerichte opleiding aan tot gegradueerde verpleegkundige. Je staat als student centraal en krijgt persoonlijke coaching. Met dit diploma HBO5-verpleegkunde vind je zeker een passende job in de zorg.

Meer weten? Bekijk hier meer info.

Vesalius verpleegkunde

Vesalius verpleegkunde leidt jongeren en volwassenen via praktijkgericht onderwijs en een persoonlijke begeleiding op tot gegradueerd verpleegkundigen. Werkzoekenden zijn meer dan welkom. 

Meer weten? Bekijk hier meer info. 

CVO Scala

CVO Scala heeft meer dan 18.000 cursisten, 70 lesplaatsen en honderden cursussen in West-Vlaanderen, waarvan een breed aanbod in regio Oostende.  CVO Scala organiseert opleidingen Culinair (Bakkerij, (Hulp)kok …), Digitale fotografie, ICT, Maritiem, Nederlands voor anderstaligen, Talen, Techniek (Fietshersteller, Lasser…), Zorg (Kinderbegeleider, Zorgkundige ...).

Meer weten? Bekijk hier meer info.

Syntra West

Net van school af? (18+) En je wil een praktisch diploma behalen?

Bij Syntra West stomen ze je zeer praktijkgericht klaar in de formule van de voltijdse opleidingen. Docenten met ruime expertise uit het beroepsleven staan je met raad en daad bij. Met een mooie mix van theorie en praktijk biedt Syntra West jou een alternatief wanneer je op één jaar tijd een diploma wil of een alternatief zoekt voor hogeschool of unief. Bovendien kan je met een diploma voltijdse dagopleiding meteen praktisch aan de slag. Behoud van kindergeld is mogelijk voor deze opleidingsformule!

Je bent al aan het werk en je wil een gewaardeerde (gecertificeerde) opleiding volgen?

Dan kun je meteen intekenen op één van de talrijke dag-of avondopleidingen die de Groep Syntra West aanbiedt.  Een nieuw beroep leren? Of je specialiseren? Check hier meer info!.

Ben je werkzoekend?

Check dan ook even hun knelpuntopleidingen. Mogelijks kan je (met voorafgaande toestemming/inschrijving via de VDAB!) kostenloos intekenen op een opleiding.

VDAB

Wil je graag bijleren? De VDAB heeft opleidingen en workshops voor iedereen! Of je nu werk zoekt of werk hebt.
VDAB biedt meer dan 1.000 opleidingen:

      • voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers
      • in verschillende vakgebieden zoals horeca, industrie, talen…
      • online of in opleidingscentra in Vlaanderen en Brussel

Meer weten? Bekijk hier meer info.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.