Ik heb een idee!

Heb jij het recept om lokale vis smaakvol en origineel te bewaren of verwerken?

Fantastisch! Dien je idee hier in via dit POTvisformulier

Hoe verloopt de rest van het traject? 

Alle ingezonden recepten krijgen de kans om verder verfijnd te worden in de keuken van Antenne, onder begeleiding van een professionele chef. Zo worden ze geperfectioneerd tot een smakelijk en haalbaar eindresultaat.

Eind december worden de afgewerkte recepten gepresenteerd aan een professionele jury.

Jurycriteria POTvis – Beoordeling van de recepten

Op basis van de onderstaande criteria selecteert de jury vijf recepten die effectief in productie gaan in een tijdelijk sociaal werkatelier.

  1. Lokale vangst
    Gebruikt het recept vis die lokaal gevangen is, bij voorkeur bijvangst of minder gekende soorten van Belgische vissersvaartuigen?
  2. Duurzaamheid
    Worden andere ingrediënten bij voorkeur regionaal en seizoensgebonden gekozen?
  3. Smaak
    Is het product smaakvol en aantrekkelijk voor een breed publiek?
  4. Houdbaarheid
    Hoe goed leent het zich tot bewaring, en op welke manier (bijv. fermentatie, pekelen, sterilisatie) wordt de houdbaarheid gegarandeerd?
  5. Verhaal
    Welk verhaal zit er achter het recept? Visserij, persoonlijke ervaringen, of sociale thema’s?
  6. Innovatie
    In welke mate brengt het recept iets nieuws, of herinterpreteert het traditionele bereidingen op een frisse manier? Speelt het in op actuele lokale noden of voedselverspilling?
  7. Reproduceerbaarheid in een sociaal atelier
    Is het recept haalbaar om te maken binnen de context van een sociaal productieatelier? Denk aan de benodigde vaardigheden, apparatuur, kostprijs en tijdsinvestering. Kan het op kleine schaal geproduceerd worden?
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.