Ik zomer West-Vlaams

Onder de noemer 'Ik zomer West-Vlaams' - een initiatief van de provincie West-Vlaanderen - kun je tijdens de zomermaanden genieten van tal van provinciale activiteiten en uittips met extra beleving op een coronaveilige manier! In Oostende wordt ingezet op .

Heel wat West-Vlamingen zullen de vakantie in eigen provincie doorbrengen. De Provincie wou, samen met haar agentschappen Westtoer, POM en INAGRO, een duwtje in de rug geven van de gemeenten die een extra inspanning leveren om een recreatief en coronaproof aanbod uit te werken voor de eigen inwoners en de bezoekers. Alle 64 West-Vlaamse gemeenten gingen in op de steunmaatregel die eind april in de provincieraad werd aangekondigd. De Provincie trekt hiervoor 1 euro per inwoner uit, in totaal dus 1,2 miljoen euro.

West-Vlamingen, en bezoekers van West-Vlaanderen, zullen van juli tot oktober hun gading vinden in een zeer ruim aanbod, van Alveringem tot Zwevegem, van Damme tot De Panne. De Provincie ontving voorstellen die gericht zijn naar verschillende doelgroepen, gespreid konden worden in ruimte en tijd, veilig kunnen worden georganiseerd en steun verlenen aan horeca en lokale handel, de toeristische of landbouwsector.

Enkele voorbeelden zijn fiets(zoek)tochten, wandelingen, openluchtcinema, evenementenpleinen, leesstraten, kunsttuinen, coronaveilige expo’s en mini-concerten, picknicks met streekproducten, straatanimatie, shopping shuttles, vertellingen en andere activiteiten.

In tegenstelling tot de vele activiteiten die in andere gemeenten worden ondersteund, wordt in Oostende vooral ingezet op de uitbouw en organisatie van zomer 2020 in de winkelstraten en op het strand. Via crowdcontrol, circulatieplannen en een aanmeldingssysteem kan de stad een leuke én vooral veilige zomer garanderen.

Ontdek het volledige aanbod op www.ikzomerwestvlaams.be 

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 0.00 u.