Over de Oostendebon

Stad Oostende lanceerde de Oostendebon om alle Oostendenaars, tweedeverblijvers en de lokale handelaars zuurstof te bieden in deze coronatijden. De Oostendebon was geldig tot ten met 31 december 2021.

Voor wie

De Oostendebon is een waardebon die je kan besteden bij de lokale Oostendse handelaars. Stad Oostende biedt bonnen aan de volgende doelgroepen:

  • Alle Oostendse gezinnen kregen een Oostendebon ter waarde van 60 euro.
  • Kwetsbare gezinnen waarvan het gezinshoofd recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidzorg, kregen een bon van 80 euro.
  • Gezinnen die eigenaar zijn van een tweede verblijf op 1 januari 2020, belast worden voor aanslagjaar 2020 en hiervan aangifte hebben gedaan voor 21 januari 2021, ontvingen ook een Oostendebon van 60 euro. We beschouwen tweedeverblijvers ook als Oostendenaars en ook zij geven de lokale economie zo een duwtje in de rug. 
  • Lokale handelaars die door de coronacrisis hun zaak moesten sluiten kregen een bon van 100 euro.

Hoe verkrijgen

Je hoeft je niet op voorhand te registreren. Iedereen die recht heeft op een Oostendebon kreeg die half december 2020 via de post. Wie geen Oostendebon ontving, kon tot 21 januari 2021 een nieuwe bon aanvragen. 

Werkwijze

De Oostendebon is een unieke QR-code (afgedrukt op papier) waarmee iedereen bij de deelnemende handelaars terecht zal kunnen tussen half december 2020 en 31 december 2021.

Stad Oostende werkt voor de Oostendebon met het Cirklo-systeem van Belfius, dat zorgt voor een veilige en vlotte transactie. Wie wil betalen met de Oostendebon, laat de unieke QR-code op de Oostendebon scannen door een van de deelnemende handelaars. Het bedrag ter waarde van de aankoop wordt dan van het resterende saldo afgetrokken.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.