16 november - infomoment stedenband

Hoofdthemas

Ben je benieuwd om meer te vernemen over de stedenband tussen Oostende en Banjul?

Breng dan op 16 november om 20.00 uur een bezoek aan de Forumzaal van de hoofdbib.

Stefaan Kerger gaat in gesprek met verschillende Oostendenaars die een bezoek brachten aan Banjul. Leerkrachten en leerlingen van het Sint-Andreasinstituut en De Studio vertellen over hun ervaringen in de hoofdstad van Gambia. Studenten verpleegkunde (ZoWe) delen verhalen uit het Edward Francis Small Teaching Hospital (EFSTH) en het Vesaliusinstituut licht hun uniek project toe.

In 2023 bestaat de stedenband tussen Oostende en Banjul 20 jaar. In een korte terugblik worden de activiteiten van de afgelopen jaren en de plannen voor 2024 geschetst. 

De muziek van koraspeler Lamin Kuyateh loopt als een rode draad doorheen de avond. Laat je bekoren door de klanken van dit oude Afrikaanse muziekinstrument met minstens 21 snaren. 

In de tentoonstellingsruimte van de bib kan je bovendien terecht voor een fotoreportage van Pieter Clicteur, gemaakt in Banjul.

Afsluiten doen we met wonjo, een traditionele Gambiaanse frisdrank met hibiscus.

Infomoment stedenband Oostende-Banjul

16 november 2023

20.00-22.00 uur

Hoofdbib, Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende

De toegang is gratis.

Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.