Ingrijpende werken Luchthaven vanaf 25 januari

Luchthaven Oostende-Brugge laat weten dat er op 25 januari 2024 ingrijpende werken starten op de luchthaven. De aannemer zal de start- en landingsbaan en de taxiwegen renoveren. Tijdens de werken is de luchthaven gesloten.

Op 25 januari 2024 starten ingrijpende werken op de luchthaven. De aannemer zal de start- en landingsbaan en de taxiwegen renoveren. Tijdens de werken is de luchthaven gesloten.

De werken vinden plaats van 25 januari tot 27 maart 2024. Het verloop van de werken en meer informatie over de werken, kan je terugvinden op www.luchthaven-oostendebrugge.com/buurtinfo.  

De aannemer werkt doorgaans elke dag van 6.00 tot 22.00 uur, behalve op zondag. Uitzonderlijk kan ook ‘s nachts tussen 22.00 en 6.00 uur en/of op zondag gewerkt worden, hierbij zal geluidshinder maximaal beperkt worden. 

Tussen 26 januari en 10 februari 2024 kan er eventuele geluidshinder mogelijk zijn naar aanleiding van het uitbreken van de verharding. De verkeershinder blijft beperkt, al kunnen de vele transporten voor wat extra verkeer zorgen. Alle werfverkeer verloopt via de ingang van de luchthaven. Er zijn geen bijkomende verkeersmaatregelen.

De wet schrijft voor dat er vóór de start van de werken een technisch verslag moet worden opgesteld. Daarin wordt uitleg gegeven over mogelijke verontreiniging in de bodem, zoals PFAS. Grondbank vzw is een erkende bodembeheerorganisatie die dit verslag goedkeurde. De mogelijkheden om PFAS-houdende grond te hergebruiken worden strikt toegepast. Deze werken aan de landingsbaan staan los van het bodemonderzoek dat bodemdeskundige ABO momenteel uitvoert.

Je kan de werken op de voet volgen via www.luchthaven-oostendebrugge.com/buurtinfo/
Met vragen kun je terecht op info@ostendairport.aero

Alle omwonenden krijgen volgende week ook nog een bewonersbrief in de bus.

Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2024 12.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.