Speelpleinwerking tijdens krokus- en paasvakantie

Tijdens de krokus- en paasvakantie 2020 gaat de vernieuwde speelpleinwerking van start. We plaatsen alle vernieuwingen graag op een rijtje.

Binnenkort is het opnieuw krokusvakantie (van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari 2020). En uiteraard verwelkomt de speelpleinwerking kinderen opnieuw met de grootste glimlach in onze werking. 

Hou rekening met enkele belangrijke vernieuwingen:

  • Voortaan ligt de focus op kinderen uit Oostende. Dit wil zeggen dat minstens één ouder moet gedomicilieerd zijn in Oostende (als hoofd- of tweede verblijfplaats) vooraleer er kan worden deelgenomen aan onze speelpleinwerking.
  • Standaard dagprijs werd vastgelegd op 7 euro (inclusief warme maaltijd, verzekering, activiteit, materiaal en eventuele uitstappen)
  • Dankzij de UiTPAS is een kansentarief mogelijk, in dit geval bedraagt de dagprijs 1.40 euro. 

Jaarlijks moet de inlichtingsfiche van je zoon of dochter ingevuld worden. Indien je niet in de mogelijkheid bent deze inlichtingsfiche online in te vullen, kun je je steeds wenden tot de dienst Jeugd voor hulp. Inschrijven kan vanaf 30 januari 2020.

Bij het inschrijven zal het UiTPASnummer van je zoon of dochter gevraagd worden. We raden dan ook aan om vooraleer in te schrijven een UiTPAS aan te schaffen per kind. Voor meer info klik hier.

Tijdens de komende krokus- en paasvakantie wordt er (nog) gewerkt met dagkaarten. Elke dag moet je kind een ingevulde dagkaart afgeven aan de animatoren op de locatie van onze speelpleinwerking. Dagkaarten kunnen aangekocht worden bij het UiTloket en de dienst Jeugd tijdens de openingstijden (vanaf 30 januari 2020).


De dienst Jeugd organiseert vier infomomenten om de vernieuwingen binnen de speelpleinwerking toe te lichten. Op elk van deze infomomenten is er ook de mogelijkheid om een UiTPAS aan te maken.

Kom dus zeker tijdens één van deze infomomenten. Iedereen is alvast van harte welkom!

  • dinsdag 21 januari 2020 om 19.00 uur in OC De Schelpe, Elisabethlaan 32;
  • donderdag 23 januari 2020 om 19.00 uur in OC 't kasteeltje, Kasteelstraat 22;
  • dinsdag 28 januari 2020 om 19.00 uur in dienst Jeugd 't Bosjoenk, Zinnialaan 1;
  • donderdag 30 januari 2020 om 19.00 uur in OC De Ballon, Mansveldstraat 11. 

Opgelet, op deze momenten kan geen UiTPAS aan kansentarief geregistreerd worden. Denk je recht te hebben op een UiTPAS aan kansentarief? Maak hiervoor een afspraak met het Sociaal Huis, De Wegwijzer of de Ontmoetingscentra. Voor meer info klik hier.

Gepubliceerd op dinsdag 14 januari 2020 14.14 u.