Inschrijvingen zomerse speelpleinwerking en jongerenkampen van start op 23 maart!

Kinderen kunnen zich tijdens de zomervakantie naar goede gewoonte uitleven tijdens speelpleinwerking pleZAND en (sport)kampen van Stad Oostende. Binnenkort gaan de inschrijvingen van start, waarbij ouders opnieuw kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod.

Tijdens de zomervakantie opent Speelpleinwerking pleZAND opnieuw de deuren in vier wijken. Gebrevetteerde animatoren werken een divers spelaanbod uit, waarbij lagereschoolkinderen zelf hun activiteitendag kunnen samenstellen. Een specifieke werking voor kinderen met een beperking blijft een vast onderdeel binnen de speelpleinwerking, vanaf deze zomervakantie met extra inhoudelijk ondersteuning vanuit het Blinc-project. Ook tieners (°2008 -°2010) krijgen opnieuw een eigen stek met specifieke activiteiten op maat van hun interesses. Inschrijven kan dit jaar opnieuw per dag, deelnemen kost 8 euro per dag voor Oostendenaars.

Naast de reguliere werking wordt opnieuw een aanbod van thematische weekkampen georganiseerd. De stad organiseert tijdens de zomervakantie vier inhoudelijke weekkampen: een kamp ‘Toerist in eigen stad’, een cultuurkamp, een spacekamp en een digitale mediakamp. Deelnemers ontdekken doorheen de week alle facetten van het thema en werken tot een eindresultaat. Een vijfdagen-themakamp kost 75 euro, of 150 euro voor niet-Oostendenaars.

Intense samenwerking met lokale sportclubs

Stad Oostende biedt tijdens de zomermaanden ook 12 sportkampen aan voor kinderen die geboren zijn tussen 2010 en 2018, en dit in samenwerking met verschillende Oostendse sportclubs. Een volle week sportkamp kost 50 euro voor Oostendenaars en 100 euro voor niet-Oostendenaars.

We laten de kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met ons divers lokaal sportaanbod. Ook zorgt de Stad voor de promotie van sportkampen die door de sportclubs zelf worden georganiseerd. Om de zoektocht naar sportkampen te vergemakkelijken worden deze mee opgenomen op de website van de Stad, waar de ouders alle info kunnen terugvinden.

Inschrijven

De inschrijvingen voor het activiteitenaanbod, zowel voor sport als jeugd, starten gelijklopend. Voor de zomervakantie starten de inschrijvingen op donderdag 23 maart 2023 vanaf 18.00 uur.

Voordeel met UiTPAS

De Stad blijft inzetten op de UiTPAS, zodat zo veel mogelijk Oostendenaars op een laagdrempelige manier van het vrijetijdsaanbod kunnen genieten. Door deel te nemen aan de speelpleinwerking, sportkampen en themakampen kunnen kinderen UiTPASpunten scoren, die achteraf kunnen ingeruild worden voor mooie voordelen, zoals korting, een gratis gadget, gratis tickets of een pleZAND T-shirt.

Wie over een UiTPAS aan kansentarief beschikt, geniet 80% korting op de prijs van het vakantieaanbod van de Stad.

Het volledige programma en alle bijkomende info

Gepubliceerd op maandag 20 maart 2023 12.06 u.