Inschrijvingen secundair onderwijs

Inschrijven voor het schooljaar 2023-2024

    • Inschrijven in het gewoon secundair onderwijs

Inschrijven in het eerste leerjaar A en in het eerste leerjaar B

Vanaf 16 mei 2023 kan je je zoon of dochter inschrijven in het eerste leerjaar A of in het eerste leerjaar B. In de secundaire scholen van Oostende zal er altijd plaats zijn voor jouw zoon of dochter in het eerste leerjaar A of in het eerste leerjaar B en dit gedurende het hele schooljaar 2023-2024. De secundaire scholen van Oostende mogen geen enkele leerling weigeren in het eerste leerjaar A en in het eerste leerjaar B. Hoe schrijf je je zoon of dochter in? Vanaf 16 mei 2023 ga je naar de school van jouw keuze om je zoon of dochter rechtstreeks in te schrijven. Je zorgt ervoor dat je als ouder aanwezig bent op de school om je zoon of dochter in te schrijven. Je hoeft je niet te haasten. Je hebt in principe tijd tot 31 augustus 2023 om je zoon of dochter in te schrijven om te starten op 1 september 2023 want de secundaire scholen van Oostende hebben altijd plaats voor jouw zoon of dochter in het eerste leerjaar A en in het eerste leerjaar B.

  • Inschrijven in hogere leerjaren en duaal leren

Vanaf 17 april 2023 kan je je zoon of dochter inschrijven in het 2de, 3de, 4de, 5de, 6de of 7de leerjaar van een secundaire school of in duaal leren.

Bekijk het overzicht van de vrije plaatsen . Is er nog plaats in de school en de studierichting waarvoor je je zoon of dochter wilt inschrijven? Ga dan vanaf 17 april 2023 naar de school van jouw keuze om je zoon of dochter rechtstreeks in te schrijven. Je zorgt ervoor dat je als ouder aanwezig bent op de school om je zoon of dochter in te schrijven.

Alle inschrijvingen gebeuren chronologisch. Dus wie eerst komt, krijgt eerst een plaats. 

Heeft een school geen plaats meer? Vraag dan een weigeringsdocument aan de school.

Je zoon of dochter  staat op de wachtlijst als je een weigeringsdocument kreeg van de school. Op het weigeringsdocument staat wat de plaats is van je zoon of dochter op de wachtlijst. De school contacteert je als er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot en met 6 oktober 2023. Tot dan is een school verplicht om de volgorde van de wachtlijst te respecteren. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.