Ideeën uit Oostende

Hoofdthemas

Meer bloemen in de Vuurtorenwijk 

Bloemen in alle kleuren van de regenboog. Enkele wijkbewoners van de Vuurtorenwijk hebben het idee om de wijk op te fleuren met een bloemenweide. Hiermee worden ook kleurrijke insecten zoals vlinders en bijen aangetrokken!

Gevelbankjes in Westerkwartier - Vlaams Plein

Om de sociale verbinding in de wijk Westerkwartier te bevorderen, installeren de jongeren van PROFO vzw gevelbankjes. De bankjes zijn inklapbaar en vergrendelbaar, waardoor buurtbewoners zelf kunnen kiezen wanneer de gevelbankjes beschikbaar zijn.

Een collectieve moestuin in Raversijde

Enkele bewoners van Raversijde hadden het idee om een collectieve moestuin te realiseren voor heel de wijk. Naast het organiseren van gezamenlijke activiteiten en workshops in OC Ter Yde, dagen we jullie ook uit om jullie eigen groene plekje te creëren, zoals een geveltuintje. 

Eerbetoon aan Ensor op de zeedijk

Bewoners van de Louisastraat kwamen met het idee om de lifttoren op de zeedijk om te toveren tot een prachtig eerbetoon aan misschien wel de bekendste Oostendenaar. Binnenkort zie je een knap kunstwerk verschijnen op de zeedijk.

Minibos in Mariakerke - Nieuwe koers

De wijk Mariakerke - Nieuwe Koers beschikt over tal van grasveldjes. Enkele wijkbewoners zien dit als de ideale gelegenheid om een minibos aan te planten samen met de wijk.

Een plek voor hond en baasje in Stene

Dieren brengen mensen samen in de bloemenwijk in Stene. De hondenweide vormt de plek waar mensen samenkomen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Mensen kunnen er iets eten, iets drinken, iets opsteken en dat willen enkele buurtbewoners stimuleren.

Themamarkten in Zandvoorde

Enkele inwoners van Zandvoorde zien een themamarkt volledig zitten. Een markt waar lokale gerechten worden geserveerd en waar de focus ligt op samenkomen en gezellig samen zijn. 

Caravo in Konterdam - Meiboom

Enkele jongeren uit de Vogelwijk kwamen tot een uniek project voor hun wijk. Ze toveren een caravan om tot een mobiel terras. Met dit mobiel ‘de Caravo’ willen we activiteiten organiseren om alle wijkbewoners te laten genieten.

Hieronder vind je een overzicht van alle projecten uit 2022.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.