In het JAC wordt gratis informatie, advies en ondersteuning geboden voor alle vragen of problemen waar je als jongere (12-25 jaar) mee te maken kan hebben. 

Hoe doen zij dat?
Ze gaan op zoek naar wat jou op dat moment het beste kan helpen. Het kan zijn dat je gewoon weer verder kan met concrete informatie of advies. Soms heb je wat meer nodig en zien ze jou een paar keer terug voor duidelijk wordt wat je nodig hebt. Je hoeft ook niet altijd een vraag te hebben, soms heb je gewoon een luisterend oor nodig, en ook dat is helemaal oké bij het JAC

Een gesprek kan op verschillende manieren. Online, op de chat, telefonisch of je kunt een afspraak maken om langs te komen.  

Als je het moeilijk vindt om de eerste stap te zetten, weet dan dat je altijd iemand mee mag nemen op gesprek. Dat kan een vriend of vriendin zijn, maar evengoed een leerkracht, een leiding van de jeugdbeweging, een andere hulpverlener, … . Waar jij je maar comfortabel bij voelt!

Thema’s waar zij vaak mee aan de slag gaan:

  • relatieproblemen

  • moeilijke thuissituatie

  • niet goed in je vel voelen

  • vragen over je eigen identiteit

  • zelfvertrouwen versterken

  • gepest worden

  • seksueel grensoverschrijdend gedrag

  • de wens om alleen te gaan wonen

  • ….

… en zoveel meer. Twijfel dus zeker niet om hen te contacteren met je vragen of problemen. Het JAC probeert te helpen waar mogelijk. Merken ze dat ze toch niet voldoende kunnen aanbieden om je te helpen, dan zetten ze samen met jou de stap naar een dienst die dat wel kan. 

Waar

Dekenijstraat 8

8400 Oostende

059 50 57 45

jac.oostende@cawnoordwestvlaanderen.be 

 

Bereikbaarheid

Telefonisch: maandag tot woensdag en vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur, donderdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 16 tot 19 uur.

Ook fysieke afspraken binnen de werkuren mogelijk, altijd op afspraak.

 

Wanneer er signalen zijn dat de integriteit of veiligheid van de jongere in gevaar is, dan kan er beroep gedaan worden op het aanbod van crisismeldpunt minderjarigen (24/24 en 7/7 via 059 33 77 40). Dit aanbod is rechtstreeks toegankelijk voor elke professionele hulpverlener.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.