Jong Talent in dialoog met een muzikale duizendpoot

Een artistiek leertraject van half februari tot eind april 2023.

Via het project leren leerlingen Muziek, die uitblinken op het vlak van talent én inzet, om zelf een boeiend concertprogramma op te bouwen én te spelen. Ze leren waar rekening mee te houden bij de keuze van het thema, repertoire, manier van presenteren, decor, belichting … Ook podiumprésence komt aan bod.

We dagen de leerlingen, die allen een ander instrument bespelen, uit om samen te werken en laten hen nadenken en overleggen over het mogelijk effect van gemaakte keuzes. Hoe kan je het publiek boeien en ontroeren? Hoe kunnen we een originele voorstelling samenstellen én spelen, een voorstelling waarin we ons authentiek tonen? We dagen hen uit om creativiteit te tonen, om na te denken over crossovers en bv. beeldende kunst, woordkunst … te integreren.

Begeleidende leerkrachten en leerlingen doen een beroep op externe coach Rein De Vos: veelzijdige muzikale duizendpoot. Hij schrijft zelf muzikale verhalen en maakt samen met acteurs en muzikanten voorstellingen. Hij weet als geen ander hoe een publiek te boeien en kent de finesses van een goed opgebouwde voorstelling. Deze knepen van het vak geeft hij ook door aan de deelnemers.

Gratis voorstellingen op woensdag 26 april om 17.00-18.00 uur en 19.00-20.00 uur (lokaal 19).

Gepubliceerd op maandag 6 maart 2023 0.00 u.