OHK luidt 2023 in met nieuwe locatie en concertavonden

Jongerenmuziekcentrum OHK opent binnenkort de deuren op haar nieuwe site in de stadskern van Oostende. Ook dit jaar pakt OHK uit met drie concerten in Fuifzaal Elysée.

Nieuwe uitvalsbasis in het centrum

Jongerenmuziekcentrum OHK opent binnenkort de deuren op haar nieuwe site in de stadskern van Oostende. De nieuwe uitvalsbasis in de Van Iseghemlaan belooft een kunstzinnige plek te worden waar ontmoeting en creativiteit centraal staan. Met een podium, residentieatelier, muziekstudio, expositieruimte en donkere kamer voor analoge fotografie zet OHK in op het stimuleren van de creatieve ondernemerszin bij jongeren.

De nieuwe locatie wordt feestelijk ingewijd met drie gezellige openingsavonden op zaterdag 4 februari, zaterdag 11 februari en zaterdag 18 februari. Verschillende artiesten en organisaties met Oostendse roots zorgen voor de muzikale noot. Denk hierbij aan In Welke Zin vzw, Polly Rocket, Nutty Duck Radio, Dieter Dubron en Mathias Saesen.

Wie zich geroepen voelt op als jonge muziekprogrammator aan de slag te gaan of als kunstenaar een plek zoekt in het residentieatelier kan intekenen op twee lopende open calls.


Gevestigde waarden vs. jong geweld in fuifzaal Elysée

Muziek in al haar verschijningsvormen is al jaren een centrale pijler binnen de werking van OHK. Het jeugdhuis probeert de nodige voedingsbodem te bieden voor muzikale subculturen die een bestaansgrond zoeken in Oostende en verder willen groeien in de stad. Dit o.a. door  een-op-een begeleiding van jonge muzikanten, maar ook door het onderdompelen van jong en muziekminnend Oostende in een échte concertbeleving. Daarom programmeert OHK verschillende concertavonden waar jonge talentvolle muzikanten en gevestigde waarden elkaar op het podium vinden.

Ook dit jaar pakt OHK uit met drie concerten in Fuifzaal Elysée. Op vrijdag 17 maart komen Klakmatrak en Kill Test de boel op stelten zetten, ze worden bijgestaan door lokale talenten Janne en Gerre. Oostendse sound system DOF voorziet die avond het geluid. Zaterdag 18 maart wordt de zaal omgebouwd voor een metalavond met Crouch (met leden van Oathbreaker, Wiegedood en Ventilateur), Darqo en Chevalski. Op woensdag 29 maart zetten we het metalfeestje door met het eerste concert van lokale band Follow The Hunt, gevolgd door headliner Coffin Feeder.

 

Praktisch

Openingsavonden in OHK Café

 • Zaterdag 4 februari 2023, om 20.00 uur
 • Zaterdag 11 februari 2023, om 20.00 uur
 • Zaterdag 18 februari 2023, om 20.00 uur

Toegang is gratis, iedereen is welkom!
Adres: Van Iseghemlaan 38G, 8400 Oostende


Concertavonden fuifzaal Elysée

 • Vrijdag 17 maart 2023
  Concert met Klakmatrak + Kill Test + Gerre + Janne

 • Zaterdag 18 maart 2023
  Concert met Crouch + Darqo + Chevalski in Fuifzaal Elysée

 • Woensdag 29 maart 2023
  Concert met Coffin Feeder + Follow The Hunt

Adres: Fuifzaal Elysée, Christinastraat 18, 8400 Oostende

Gepubliceerd op donderdag 5 januari 2023 17.04 u.