Communicatie-ondersteuning

Hoofdthemas

Beschikbaarheid domeinnaam?

Is de naam van je vereniging nog beschikbaar als url?

Controleer het op https://www.dnsbelgium.be/nl/domeinnaam-registreren

Wat is het doel van de website?

Informeren, nieuwe leden aantrekken, … Afhankelijk hiervan zorg je voor goede teksten over de onderwerpen die op de site wil zetten. Teken deze structuur eerst uit en schrijf alle teksten al uit.

Vbn.

  • Over ons (geschiedenis van de vereniging, bestuur, aantal leden, doel van de vereniging …)
  • Overzicht van de groepen (jongverkenners tot seniors of hoe ze ook noemen) met uitleg over de leiders, aantal kampen er gegeven worden, welke dag in het weekend scouts is, welk soort activeiten)
  • Foto album: zorg dat dit overzichtelijk is en gebundeld per kamp, groep, jaartal. Zorg dat je steeds de toestemming hebt om de foto’s online te publiceren. Maak eventueel een privé facebook groep.
  • Lid worden? Voorzie uitleg hoe je lid kan worden, vanaf welke leeftijd dit kan, wanneer er een evt infodag is, … . Voorzie een duidelijk inschrijfformulier of emailadres.
  • Kalender met activiteiten

Tekst schrijven, do's and don'ts!

Schrijf je teksten in functie van je doelgroep. Schrijf helder en voldoende per pagina. Hou je website up to date en relevant! Bvb. op de pagina ‘lid worden’ herhaal je best zeker 2x de woorden ‘lid worden’ en schrijf je relevante informatie over hoe lid te worden.  Zo herkent Google jou ook als een betrouwbare website en zal je bij zoekopdrachten naar jouw vereniging rapper bovenaan verschijnen in de resultaten.

Kenmerkend, een huisstijl

Een website moet een consistente huisstijl hanteren met een duidelijke structuur en navigatie. Zorg dat je urls overeenstemmen met deze navigatie vb. de vereniging Chiro Kadam heeft een pagina kalender, dan wordt de url https://chirokadam.be/kalender.html

Kies een goede layout die bij je vereniging past en gebruik bij voorkeur wit voor de achtergrond van teksten. Zorg voor voldoende contrastkleur met de tekst zodat alles goed leesbaar is.

Volledig zelf aan de slag?

Zelf bouwen? Er zijn vele CMS’en op de markt beschikbaar om dit zelf op te zetten. Vb. wordpress.com of wix.com. Registreer zeker je domeinnaam en koppel deze naam aan je gekozen CMS.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.