Julie Vanloo

Julie Vanloo

In de Belgian Cats zit er ook een hele ‘Oostendse delegatie’, met nog een paar speelsters uit de streek: de zussen Billy en Becky Massey, Serena-Lynn Gelhof en Kyara Linskens. Er duikt dus wel eens een vleugje Oostendse dialect op tijdens onze trainingen.

Bio

Sporttak: basketball
Leeftijd: 28
Geboorteplaats: Oostende
Aangesloten bij: Basket Zaragoza

www.julievanloostore.com/
instagram.com/julie35vanloo
www.facebook.com/julievanloo5
twitter.com/julievanloooff

Julie in actie

  • Dinsdag 27 juli - groepswedstrijd Australie - België
  • Vrijdag 30 juli - groepswedstrijd België – Puerto Rico
  • Maandag 2 augustus - groepswedstrijd China – België
  • Woensdag 4 augustus - 1/4 finale (eventueel)
  • Vrijdag 6 augustus - 1/2 finales (eventueel)
  • Zondag 8 augustus - finale (eventueel)

Enkele vragen voor Julie

Door het uitstel van de Olympische Spelen omwille van het coronavirus, was je voorbereiding wellicht verstoord. Hoe ben je daarmee omgegaan?

“Een groepssport vraagt natuurlijk een hele andere voorbereiding dan een individuele sport. Voor ons is het grootste verschil dat we met de Belgian Cats in 2021 niet alleen focussen op de Olympische Spelen, maar dus ook recent het Europees Kampioenschap hebben gespeeld. Het EK is positief verlopen met een bronzen medaille als resultaat, maar die opeenvolging van twee tornooien is zowel fysiek als mentaal heel zwaar. Na het EK hadden we maar een kleine twee weken vooraleer we weer met de groep samenkwamen en naar Japan vertrokken.”

Wanneer zijn jouw Olympische Spelen geslaagd?

“Wanneer we de poulefase van het tornooi goed doorstaan en niet vervroegd naar huis moeten. Australië is absolute wereldtop, China blijft een lastige tegenstander en Puerto Rico moet haalbaar zijn. Maar enkel de beste twee van de groep zijn zeker van de kwartfinales. En vanaf dan kan alles, zeker als wij ons topniveau halen. Het EK heeft ons in elk geval vertrouwen gegeven.”

Stad Oostende pakt tegenwoordig uit met ‘Oostende, mijn sportstad’ als positieve campagne om iedereen aan het sporten te zetten. Waarom is Oostende ook ‘jouw sportstad’?

“Alles is voor mij begonnen in Oostende. Mijn eerste basketstapjes zette ik zoals zoveel Oostendenaars in de Koninklijke Stallingen. Ik was piepjong, toen ik als vierjarige de basketmicrobe te pakken kreeg, en die is nooit meer weggegaan. Oostende is ook een echte basketstad. Ik speelde er gedurende heel mijn jeugd, meestal in jongensploegen, maar nam ook deel aan sportkampen en ging vaak kijken naar de eerste ploeg van BCO, toen nog in de Mr. V-Arena. In de Belgian Cats zit er ook een hele ‘Oostendse delegatie’, met nog een paar speelsters uit de streek: de zussen Billy en Becky Massey, Serena-Lynn Gelhof en Kyara Linskens. Er duikt dus wel eens een vleugje Oostendse dialect op tijdens onze trainingen.” (lacht)

Behalve jezelf, welke andere Olympische atleet wens jij ook een medaille toe (en waarom)?

“Team USA in het basketbal bij de mannen. Daarbij speelt ook Kevin Durant, één van mijn grote idolen. Verder hoop ik ook dat Nafi Thiam het goed doet. Haar uitstraling en attitude vind ik fantastisch. Als ze straks opnieuw goud pakt, zal ik niet verbaasd zijn.”