Stad Oostende en Toerisme Oostende lanceren 'Karakter is Oostende'

Dit najaar introduceren Stad Oostende en Toerisme Oostende vzw een kraakverse imagocampagne voor de stad: 'Karakter is Oostende'. Centraal staat een video die de Stad aan Zee in al z'n verscheidenheid en met zijn unieke karakter in de kijker zet.

Dit najaar is Oostende in de ban van 'Karakter is Oostende'. Stad Oostende en Toerisme Oostende vzw hebben de handen in elkaar geslagen om het unieke profiel van Oostende uit te spelen in een imagocampagne. Het resultaat is een campagne die de eigenheid van Oostende en al zijn facetten in de verf wil zetten. Als enige echte Stad aan Zee bruist Oostende het hele jaar door met een unieke mix van een rijk cultureel aanbod, maritieme tradities, kwalitatieve horeca en shopping, een haven die inzet op blauwe economie en duurzame innovaties, maar ook vooral een heel eigen ziel.

Karakter is Oostende

Centraal staat een campagnevideo. Daarin smelten iconische gebouwen en monumenten, Oostendse tradities en innovaties, maar ook karaktervolle figuren, samen tot één sterk verhaal dat de identiteit van de stad weerspiegelt. Alles draait rond de slogan 'Karakter is Oostende'. 

In de video zijn ook heel wat Oostendenaars te spotten. Afgelopen zomer werd een oproep gedaan naar figuranten die mee het gezicht van de stad wilden worden in deze campagne. Met de reacties op die oproep, kon het verhaal nog authentieker gemaakt worden.

Zichtbaar in de stad

'Karakter is Oostende' moet Oostendenaars en tweedeverblijvers fier maken op hun stad en mensen van buiten Oostende prikkelen om (opnieuw!) naar Oostende te komen om zelf het karakter van Oostende te ontdekken. De komende maanden zal de campagne in het oog springen, onder andere op het grote scherm in Kinepolis Oostende, in het stadsmagazine De Grote Klok, op sociale media en in het straatbeeld.

Karakter maakt het verschil. Het verschil tussen recht door zee gaan of je kop in het zand steken. Karakter is nooit opgeven, zelfs bij tegenwind. 10 Beaufort tegenwind. Karakter is uit de boot vallen en toch volle netten binnenhalen. Karakter is wie we zijn.

Gepubliceerd op maandag 13 september 2021 17.02 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.