Kari Bert

Geboren in Kortrijk op 14 jan 1939. Hij woonde in Gent tot zijn achttiende levensjaar, verhuisde naar Oostende en woont er nog.

Volgde Atheneum in Gent en Keerbergen en daarna het Instituut voor Journalistiek in Brussel (werkte toen ook op het dagblad Vooruit). Hij begon vroeg te schilderen en tekenen en gedichten te schrijven vanaf zijn zestiende….en bleef zijn hele leven auto-didact, maar wel nog de studies van wijsbegeerte aan de Universiteit van Gent. Vanaf zijn achttiende exposeerde hij dikwijls, Oostende, Gent, Antwerpen en zelf o.a. in Parijs. Trouwde met de schilderes Gilberte De Leger en, zij exposeerden bijna altijd samen. Was één van de stichters en theoretici van de groep Lumen Numen. Deze groep exposeerde in Antwerpen, Gent ( Sint Pietersabdij) en VUB ULB te Brussel. Gilberte en Kari bleven in het schilderen bij vrije creativiteit zonder bij een –isme aan te leunen. Laatste twee expo’s van hen waren in Oostende(Kursaal en Museum)Kari schreef veel in de pers over kunst….

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.