Ontmoetingscentrum 't Kasteeltje

Hoofdthemas

Recreatief/Ontspanning

Bingo

Zin in een leuke en (ont)spannende namiddag?  Kom dan zeker naar onze bingo namiddag. Voor de prijs van 2 euro per kaart kunt u een gezellige namiddag beleven en hopelijk ook leuke prijzen in de wacht slepen. Evenveel prijzen als deelnemers, dus kans voor iedereen!

Elke derde donderdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Inschrijven gebeurt ter plaatse.

Bloemschikken

De lesgeefster, Odette, zorgt elke maand voor een uniek bloemstukje. Voor deze workshop is geen ervaring vereist. Met behulp van een voorbeeld toont Odette de deelnemers hoe ze het best te werk gaan. Daarna kan iedereen zijn creativiteit benutten teneinde een origineel werkje mee naar huis te nemen. 

Maandelijkse workshop behalve in de maanden januari en juni.
Maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, maandag- en dinsdagavond van 18.30 tot 21.30 uur. De prijs varieert naargelang het stuk dat gemaakt wordt (ca. 15 euro).

Vooraf inschrijven en betalen is noodzakelijk.

Breien

Magda geeft reeds jarenlang lessen brei-en haakwerk. Iedereen werkt aan een eigen stukje naar keuze. Ondertussen kan er wat bijgepraat worden. 

Elke donderdagnamiddag van 14 tot 16.30 uur, meedoen is gratis.

Fotoclub

De leden van fotoclub 't Kasteel komen maandelijks bijeen om te overleggen en advies of les te geven inzake fotografie ( zowel analoog als digitaal). 

Elke eerste en derde maandag van de maand om 20 uur. 12 euro lidgeld per jaar ( eerste bijeenkomst: gratis kennismaking).

Kaarten

Iedereen kan ten allen tijde een spel kaarten uitlenen in het centrum voor een partijtje manillen, bridgen, patience of noem maar op. Wie echter graag in wedstrijdverband speelt kan ook in 't Kasteeltje terecht. Eénmaal per maand organiseert S-plus namelijk een namiddag vol plezier. Achtereenvolgens krijgt men een spelletje teerling werpen, troumadam en kaarten aangeboden. Iedereen welkom!

Kaarterstornooi S-plus
Elke vierde dinsdag van de maand vanaf 14 uur. (behalve juli & augustus)
10 euro jaarlijks lidgeld. 1,40 euro inleg voor het kaarten en/of 1,40 euro inleg voor Trou Madame. Inschrijven gebeurt ter plaatse.

Lijndansen

Elke week wordt 't Kasteeltje ondergedompeld in een countrysfeer. 

Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. (behalve de vierde dinsdag van de maand en niet tijdens de zomervakantie). De prijs bedraagt 1 euro per les.

Ontbijt

Het is leuk om samen met je partner, familie of vrienden eens samen te zitten aan de ontbijttafel. Maandelijks biedt OC 't Kasteeltje een ontbijt aan. Het ontbijt gaat door telkens van 8.30 tot 11.00 uur.

Voor een ontbijt betaal je 5,50 euro per persoon.

Patchwork

Flory en Magda zijn beiden experten in alles wat ?patchwork? betreft.  Wekelijks komen zij op vrijdag samen in 't Kasteeltje om iedereen met raad en daad bij te staan. Er worden geen vooropgestelde werkjes gemaakt. Iedereen neemt zijn eigen werkje mee en kan bijgestaan worden door één van de patchworkdames.

Wekelijks op vrijdag, van 14.00 tot 16.30 uur.

Petanque

Kom genieten van een gezellig partijtje petanque spelen. Er zijn drie banen voorzien en wie dit wenst mag gratis gebruik maken van petanquesetjes.  Wekelijks wordt er een wedstrijdje petanque georganiseerd door OKRA. Wie echter liever niet in teamverband speelt kan het terrein te allen tijde vrij gebruiken. 

Woensdagnamiddag van 14.00 tot 17.00 uur. 

Jaarlijks lidgeld 17 euro (alleenstaande), 30 euro (koppel)
Dit lidgeld verleent toegang tot alle OKRA-activiteiten.
Sportverzekering bekomt men mits een bijdrage van 8 euro. 

Rami Bridge

Wekelijks zitten enkele dames samen voor een leuke partij rami-bridge. Elke dinsdag (behalve 4de) van de maand, van 14.00 tot 16.30 uur.

Iedereen welkom!

Rummikub

Elke tweede donderdag van de maand, van 14.00 tot 16.30 uur kan je in 't Kasteeltje terecht om een partijtje rummikub te spelen. Dit is gratis.

Sh'bam

Sh'bam is de nieuwste fitnesstrend op het gebied van dansen. Beweging, plezier en leuke muziek in één pakket. Elke donderdag van 20.30 tot 21.30 uur.

6 euro per losse les, 55 euro voor 10 beurten & 120 euro voor 55 beurten.

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Smoefelmiddag

Elke woensdagmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur, kan je bij een heerlijk kopje koffie of thee genieten van een lekkere vers gemaakte smoefel.

De prijs voor een smoefel is afhankelijk van het aanbod en varieert tussen 1,40 en 1,70 euro.

Dagelijks zijn er ijscoupes (2,00 euro) en Brusselse wafels (1,70 euro) te verkrijgen.

Thé Dansants

Ook heimwee naar die gezellige thé dansants van weleer? Dan ben je bij 't Kasteeltje aan het juiste adres! Verscheidene keren per jaar organiseren we een thé dansant, steeds rond een specifiek thema. Deze dansnamiddagen vinden telkens plaats van 14.00 tot 16.00 uur en zijn volledig gratis.

Vlijtige wuifjes

De eerste woensdagavond van de maand is er creatieve bedrijvigheid alom!

Iedereen maakt eigen werkjes en wisselt ideeën & tips uit.

De vlijtige dames komen elke eerste dinsdag van de maand, telkens van 20.00 tot 23.00 uur bijeen. 

Deelname is gratis, graag vooraf je komst bevestigen via 059 43 45 94 of kasteeltje@oostende.be

Yoga

Elke dinsdag (ook tijdens de zomermaanden) van 20.00 tot 21.15 uur. 

De prijs bedraagt 5 euro per les. Inschrijven is niet nodig.


Hygiënische zorgen

Douche

Ter ondersteuning van de zelfzorg biedt het lokaal dienstencentrum een douche aan. Zorgbehoevende senioren hebben de mogelijkheid om van deze dienstverlening te genieten samen met hun zelfstandig verpleegkundige. Bij ons is er geen douche aanwezig, maar u kan wel gebruikmaken van een douche in het naburige ontmoetingscentrum Schaperye.

Tussen 9.30 en 16.30 uur kan u voor 1 euro van een stortbad gebruikmaken

Pedicure, manicure en schoonheidszorg

In het ontmoetingscentrum kan u zich elke week laten verzorgen aan handen, voeten en het gezicht.

Voor zowel de manicure, pedicure als schoonheidszorgen dient er vooraf een afspraak gemaakt te worden.