Stedelijk kinderdagverblijf - De Ballon (Vuurtorenwijk)

Hoofdthemas

We observeren elke dag de aanwezige kinderen om zo te ontdekken wat hen interesseert, waarmee ze op dat moment bezig zijn, wat hen boeit of waar ze van terugschrikken.

Deze informatie gebruiken we onder meer voor het aanbieden van activiteiten. Op die manier stimuleren we hen in hun kunnen en dagen hen uit om steeds een stapje verder te komen in hun ontwikkeling.

Buiten spelen vinden we belangrijk. Het is gewoon leuk maar heeft ook een positief effect op de gezondheid. Buiten spelen zorgt voor een goede ontwikkeling op motorisch en sociaal vlak en het stimuleert de zintuiglijke ontwikkeling.

Niet alleen tijdens de wandelingen hebben we contact met de buurtbewoners, maar we gaan ook maandelijks op bezoek in het bejaardentehuis Duinpieper voor een leuke middag (bewegingsactiviteit of muziekactiviteit) samen met de bewoners daar.

Elke maand organiseren we een koffienamiddag en nodigen we ouders uit in het Kinderdagverblijf om een gesprekje te hebben met de kinderbegeleiders, voor een kopje koffie of een leuke babbel met andere ouders.

Capaciteit

18 kinderen, in één verticale leefgroep

Kostprijs

Wordt bepaald op basis van uw gezinsinkomen. De schalen en de overeenstemmende dagprijzen worden vastgesteld door het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Aanvragen

Via het Loket Kinderopvang, 0499/55.62.11 of Schrijf je hier in

Telefonisch bereikbaar

maandag tot en met vrijdag: 09.00 uur - 12.00 uur / 13.00 uur -17.00 uur


Pedagogisch coach: fenella storms

Brugfiguur: annelies gheeraert

Contact

Kinderdagverblijf De Ballon

Mansveldstraat 11 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059/50.17.22
kdv.deballon@oostende.be

Openingsuren

Vandaag

open van 7.30tot18.30uur

Morgen

Gesloten
Alle openingsuren