Ho, ho, hoera, er is dit jaar een kerstversieringswedstrijd Oostende Fonkelt!

Dit jaar organiseert Stad Oostende voor het eerst 'Oostende Fonkelt', de gloednieuwe kerstversieringswedstrijd. Wie met de meest gezellige, creatieve en originele versiering voor de dag komt, maakt kans op mooie prijzen! Doe mee en laat Oostende fonkelen als nooit tevoren!

De inschrijvingen voor Oostende Fonkelt zijn sinds 26 november 2021 afgelopen. De deelnemers bereiden zich nu voor zodat je vanaf 10 december kan stemmen voor je favoriete kerstversiering. 

Binnenkort wordt Oostende weer ondergedompeld in een feeërieke kerstsfeer. De kerstverlichting in de stad, de kerstmarkt en Winter in het Park brengen elk jaar warmte en licht in de donkerste winterdagen. Om de kerstsfeer tot in élke hoek van de stad te brengen, roept de stad de hulp in van al haar inwoners.

Doe mee!

Laat je voortuin, balkon, gevel, deur, ramen of zelfs woonboot fonkelen en tover een glimlach op het gezicht van je buren en de bewoners van je wijk. Niet het huis of appartement met de mééste versiering of verlichting wint, maar wel wie met de meest gezellige, creatieve en originele versiering voor de dag komt. Zorg er wel voor dat de versiering zichtbaar is vanop straat, zodat iedereen kan meegenieten.

In samenwerking met het Economisch Huis Oostende is er daarnaast ook een aparte categorie voor Oostendse ondernemers en handelaars, zodat ook zij hun zaak volledig kunnen laten fonkelen. Daarnaast komt er naar analogie van de Doodle-acties van de voorbije twee jaar nog een originele en vernieuwende kerstactie voor handelaars vanuit het Economisch Huis Oostende. Die actie zal niet alleen stadsbreed de Oostendse handelaars ondersteunen, maar zal ook sfeer en beleving naar hun etalages brengen. Het Economisch Huis Oostende voorziet hiervoor de nodige middelen.

Prijzen

Er zijn drie winnaars per wijk. De eerste plaats per wijk is goed voor #ikkoopinoostende-cheques ter waarde van 200 euro, de tweede plaats 150 euro en wie derde wordt, ontvangt cheques ter waarde van 100 euro. Voor de handelaars en ondernemingen zijn er aparte prijzen die uitgereikt zullen worden door het Economisch Huis Oostende.

Stem voor je favoriet

Op 10 december vragen we dat alle deelnemers hun lichtjes aansteken. Via wandelplannetjes zal je de betoverende kerstversiering in de stad en de wijken kunnen ontdekken. Aan de hand daarvan kan je dan online stemmen voor je favoriet. 

Heb je geen toegang tot internet? Je kan terecht in een ontmoetingscentrum in je wijk om in te schrijven of om te stemmen.

Gepubliceerd op dinsdag 19 oktober 2021 0.00 u.