Vergadering 1 - 01 februari 2023

Vergadering 1 - 01 februari 2023

Aanwezigen:
Abdul, Alexander, Anaïs, Charlotte, Esmee, Kiano, Kyara, Lens, Lilly, Louise, Lucas, Mathias, Miqael, Rinus, Ritaj, Scott, Thor, Wafa & Zoli

Wat deden we tijdens deze vergadering van de Kindergemeenteraad?

  • Kinderfuif:

Via stemming kozen de kinderen de thema van de fuif… tromgeroffel… Het wordt een Foute party! Voelen jullie het al kriebelen? Hou dan zeker 26 mei vrij in jouw agenda!

  • Bibliotheek:

In mijn klas gaan er kinderen naar de bib om beter Nederlands te leren.

Na een rondleiding achter de schermen, bespraken de leden wat hun klasgenoten goed en minder goed vinden aan de bibliotheek. Vervolgens bedachten ze samen enkele ideeën/ activiteiten om de bibliotheek aantrekkelijker te maken voor onze jeugd.

  • BOA decreet:

Ik ga na school naar de huiswerkklas. Ik maak daar mijn huiswerk, samen met vrijwilligers. Ze helpen mij hierbij.

We kregen uitleg over opvang en activiteiten voor kinderen buiten schooltijd in Oostende. Waarna de kindergemeenteraadsleden dat aanbod, de kwaliteit van de begeleiders en de meerwaarde van het Boa-decreet onder de loep namen.

  • Kindvriendelijke Horeca:

Bij de menu voor kinderen mogen foto’s staan bij de gerechten. Wij begrijpen dan beter wat het gerecht precies is en wat er inzit.

Hoe beleven kinderen een restaurantbezoek? De kinderen deelden hun meningen en ervaringen. Kathy, de beleidscoördinator voedselstrategie, bundelt deze informatie en neemt het mee naar een vergadering met de plaatselijke horeca in het voorjaar.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.