Vergadering 4 - 24 mei 2023

Vergadering 4 - 24 mei 2023

Aanwezig:
Abdul, Alexander, Anaïs, Charlotte, Esmee, Kiano, Kyara, Lens, Lilly, Louise, Lucas, Miqael, Rinus, Ritaj, Scott, Thor, Wafa & Zoli

Afwezig:
Mathias

Wat deden we tijdens deze vergadering van de Kindergemeenteraad?

  • Evaluatie van de Kindergemeenteraad:

 We hebben niet zoveel van Oostende zelf gezien.

Ook wij leren graag bij en daarom begonnen we met een algemene evaluatie van de eerste editie van de KGR. Naast veel lovende woorden, kregen we toch enkele punten waar we volgend jaar mee aan de slag kunnen gaan.

  • Milieu:

In de vorige KGR stonden we al eens stil bij zaken rond milieu, maar tijdens deze zitting kregen we expert Karen van het Energiehuis over de vloer die ons heel wat bijleerde over milieu en klimaat. Onze kindergemeenteraadsleden dachten zelf na hoe ze hun steentje kunnen bijdragen en nemen enkele nuttige tips mee naar school en huis. 

  • Sport:

Na een pittig spelletje honkbal samen met dienst Sport op het strand, vertelden de leden van de kindergemeenteraad welke sport ze beoefenen en waarom. Hoe gaan ze naar daar? Welke sporten mogen ze niet doen van hun ouder?
Ook dachten we samen na over sporten op het openbaar domein en welke sport ze graag zouden willen doen.

Sommige sporten, zoals voetbal, mogen wij niet beoefenen van thuis uit omdat ze te gevaarlijk zijn.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.