Kinderboerderij 'De Lange Schuur'

Hoofdthemas

Leeftijd : Kleuters / Kids / Beschut

Op een boogscheut van het stadscentrum en te midden van het groen van het historische krekengebied vind je kinderboerderij De Lange Schuur terug. Deze gerenoveerde hoeve heeft als primaire doel om kinderen en jongeren in contact te brengen met het boerenleven in al zijn aspecten.

Dankzij het toegankelijke karakter en de uitdagende buitenomgeving vol boerderijelementen kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken met het leven op een boerderij. Waarin beleving centraal staat en de focus wordt gelegd op de korte keten, waardering van eigen en/of lokale producten en dit in samenwerking met de landbouwers uit de naburige omgeving.

Bovendien hebben scholen, (jeugd)verenigingen of groepen ook de kans om aan één of meerdere educatiesessies deel te nemen. In deze sessies staat het boerenleven telkens centraal. Benieuwd welke sessies tot het aanbod horen? Neem gerust een kijkje via het "open aanbod" : 

Open aanbod

Kortom er is voor iedereen en voor elke gelegenheid wel iets te vinden op kinderboerderij ‘de Lange Schuur’. Ben jij een (jeugd)verenigingen uit Oostende én beschik je over een activiteitenpas? Reserveer hier je gekozen educatieve sessie en geef in het opmerkingen vak aan dat je over een activiteitenpas beschikt.

Overtuigd? Tuurlijk, bekijk gerust hun website voor meer informatie.

De kinderboerderij De Lange Schuur is een openbaar domein en dus vrij toegankelijk voor iedereen vanaf 9:00 tot 19:00 uur. De hoevecafetaria verwelkomt graag iedereen tijdens de openingsuren.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.