Stedelijke Kinderdagverblijven: maatregelen

Op dit moment zijn er heel wat maatregelen van kracht omtrent het COVID-19 virus, kortweg gekend als het coronavirus. Ook binnen de kinderopvang zijn we hard aan het werk om de zorg voor onze kinderen én medewerkers te garanderen. Dat vraagt een dagelijkse evaluatie en bijsturing van onze werking.

Om onze dienstverlening te blijven garanderen, vragen wij vanaf nu aan alle ouders die tijdens de opvangtijden thuis zijn, hun kindje thuis te houden. Wij wensen maximaal open te blijven voor mensen die werken als werknemer, zelfstandige, binnen sociale tewerkstelling, interim, etc. Om die opvang te blijven garanderen en ook om aan flexibele of dringende opvangvragen te kunnen tegemoetkomen, kiezen wij bewust om vanaf nu in te zetten op werkende ouders.

Ben je thuis doordat jouw activiteit tijdelijk geannuleerd is, of omdat je van thuis uit kan werken?

Dan vragen we om jouw kindje tijdelijk thuis te houden, tot de maatregelen opgeheven worden. We vragen om de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf te verwittigen. Mocht er in de komende weken iets aan jouw situatie veranderen waardoor je toch van opvang wenst gebruik te maken, neem dan contact op met jouw kinderdagverblijf. Aan je opvangplan op lange termijn verandert er niets. Er zullen geen respijtdagen worden ingezet voor deze afwezigheid.

Ben je tijdens deze periode aan het werk buitenshuis of kan je enkel beroep doen op grootouders voor een oplossing?

Dan blijft jouw kindje welkom in de opvang! Er blijft plaats voor jouw kindje in het kinderdagverblijf of bij je onthaalouder volgens jouw opvangplan. Wij blijven ons inzetten om zo flexibel mogelijk te zijn voor ouders uit zorgsector of veiligheidsdiensten.

In elk geval: zieke kindjes horen thuis.

Kindjes zonder symptomen blijven van harte welkom in onze kinderopvang.

Geen respijtdagen aangerekend

Ouders die beslissen om hun kindjes thuis te houden naar aanleiding van de huidige situatie (thuiswerk, voorzorgorgsmaatregelen, etc.) worden geen respijtdagen aangerekend. We zien dit als ‘overmacht’. Er worden geen boetes aangerekend.

Bij vragen kan je steeds terecht bij de verantwoordelijke van jouw kinderdagverblijf of bij gezinsopvang Oostende.

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 15.01 u.