26 juli - 5 augustus - Klein duet van verzet

Hoofdthemas

De Belgische danseres Jotka Bauwens en de Gambiaanse danser Abdoulie Bah zijn beiden ongeveer even oud, timmeren elk aan een danscarrière, maar leven in twee zeer verschillende werelden. Elementen uit Westerse hedendaagse dans en uit traditionele Gambiaanse dans versmelten met elkaar in een unieke creatie.

Begin juli ontmoetten beide dansers elkaar in Banjul, de hoofdstad van Gambia. Gedurende een week versmolten de diverse achtergronden, opleidingen en professionele ervaringen  in een eigenzinnig en ietwat tegendraads duet. Regels en vormen worden overboord gegooid in dit klein duet van verzet. Een geblinddoekte dans tussen twee onbekenden die op zoek gaan naar de raakvlakken tussen twee werelden. Waar kunnen ze samen voor vechten? Hoe hebben ze lief? 

Tijdens TAZ wordt dit duet op verschillende momenten en locaties gedanst: op de officiële openingsavond van TAZ op 26 juli, bij de officiële opening van de WonderWaai op zaterdag 29 juli, tijdens Quartiers d’O, op het strand van Mariakerke, in de lokettenzaal van DGP, op de Loods voor een voorstelling, bij het beeld De Zee,...