Klimaat

Hoofdthemas

Stad Oostende lanceert het klimaatplan Leefbaar Oostende en wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Onze stad heeft heel wat troeven in handen die een bijdrage kunnen leveren om dat resultaat te behalen. Leefbaar Oostende focust op drie sporen tegelijk: renovatie, groene energie en verplaatsingen.
Stad Oostende werkt aan een meer leefbaar Oostende en lanceert het klimaatplan Leefbaar Oostende. Het doel? Een klimaatneutrale stad zijn tegen 2050 en tegen 2030 al zoveel mogelijk concrete resultaten behalen. Deze bestuursperiode worden dan ook al heel wat maatregelen uitgerold. Klimaatneutraliteit bereiken, is eigenlijk maar één onderdeel van een Leefbaar Oostende. Ook de andere aspecten van een klimaatneutrale en klimaatrobuuste maatschappij vallen daaronder: duurzame consumptie, voedselstrategie en aanpassing aan de klimaatverandering die al onomkeerbaar is. Om zo te komen tot een toekomstbestendige en aangename omgeving om te wonen, te werken en te verblijven.

Lees meer over het klimaat op de website van  Energiehuis Oostende

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.