Klokslag 20.21 nodigt je uit om dankbaar te zijn.

In deze onzekere tijden wil verb(l)ind, een vzw die inzet op verbondenheid, toch graag iedereen uitnodigen om dankbaar stil te staan bij wat houvast geeft. Ze nodigen hierbij alle kerken uit om op 31 december klokslag 20.21 uur de klokken te laten luiden.

Stad Oostende doet hier graag aan mee en hoopt op 31 december de stad met een verbindend klokkengeluid te kunnen vullen.

Verb(l)ind vzw bouwt bruggen met andere organisaties, ontmoetingsplekken en mensen. Hun gedeelde missie: het vermogen van mensen om betekenisvolle relaties aan te wakkeren. Enerzijds door inzichten te delen, anderzijds door ervaringen mee mogelijk te maken. Zo hoopt verb(l)ind de ā€˜lā€™ in haar naam tussen steeds grotere haakjes te kunnen zetten. Tot ze uiteindelijk overbodig is.

Iedereen dacht dat het weer voluit zou mogen dit jaar: leven, feesten, samenzijn. Maar de sfeer sloeg om, het perspectief werd vaag en hoop voelt kwetsbaar. In die aanhoudende onzekerheid wil verb(l)ind mensen niettemin uitnodigen om toch dankbaar stil te staan bij wat houvast geeft. Bij wat goed gaat en wie goed doet.

Verb(l)ind wil dit doen met het initiatief Klokslag 20.21. Op 31 december klokslag 20.21 uur willen ze de klokken in alle Vlaamse steden laten luiden. Als een warme uitnodiging aan mensen om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht.

Om ook woorden te geven aan die dankbaarheid, stapt verb(l)ind 2021 uit en het nieuwe jaar in met 21 dankbrieven. Geen terugblik op wereldschokkende gebeurtenissen. Ook geen oplijsting van goede voornemens. Wel een ode aan het kleine waarin mensen groot zijn voor elkaar. Je kan de dankbrieven, van onder meer Peter Verhelst, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit en vele anderen nalezen op hun website: https://verblind.be/. Meer weten? Contacteer dan initiatiefnemer hein.huyghe@verblind.be (0494 886 733), directeur van verb(l)ind, een vzw die inzet op verbondenheid, deugddoend ontmoeten en warm samenleven.

Gepubliceerd op donderdag 30 december 2021 10.00 u.