Koers Crevette: raad jij waar de tafel staat?

Woensdag 17 mei start Koers Crevette, een wedstrijd voor alle Oostendenaars! Vier woensdagen op rij gaan we live op een geheime Oostendse locatie. Wie het snelst aan de tafel met de garnaalkroket zit, mét het juiste ingrediënt, wint 100 euro restocheques en tickets voor het Garnaalkrokettenfestival!

Vanaf woensdag 17 mei organiseert Stad Oostende voor de eerste keer 'Koers Crevette', een wedstrijd voor alle Oostendenaars. De opzet is simpel: in alle geheim wordt er ergens op een herkenbare Oostendse locatie een tafeltje gedekt en een knapperige garnaalkroket opgediend. Om 18.00 uur gaat de Stad er live op Facebook en op www.oostende.be/koerscrevette.

Vervolgens is het de bedoeling dat Oostendenaars zich vliegensvlug naar daar reppen. Wie het eerst aan het tafeltje met de garnaalkroket zit, mét het gevraagde ingrediënt, wint restocheques en een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival.

De moeite waard

Om de Oostendenaars over de streep te trekken staat er ook iets moois - of liever iets lekkers - tegenover. De eerste die aan het tafeltje zit, wint namelijk restocheques ter waarde van 100 euro, goed voor een etentje in een Oostends restaurant. Bovendien krijgt de winnaar ook een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival 2023. Dat was vorig jaar in een mum van tijd uitverkocht, dus het zijn gegeerde kaartjes.

Er kan er natuurlijk maar een de snelste zijn. Wie te laat bij het geheime tafeltje aankomt, kan gelukkig troost vinden in garnalen. Iedereen die langskomt kan een handje garnalen pellen en een babbeltje slaan met de andere deelnemers, perfect om de hartslag terug te doen zakken.

Met Koers Crevette zetten we ons eetbaar erfgoed, de Oostendse Garnaalkroket, op de kaart. Het is een streekproduct waar we trots op zijn en dat alle Oostendenaars met elkaar verbindt. Dat is precies wat we willen doen met de wedstrijd: we brengen Oostendenaars samen, laten ze watertanden en er valt nog iets te winnen ook!.

Maak je klaar voor de sprint

Koers Crevette vindt vier weken aan een stuk plaats in mei en juni, telkens op een andere Oostendse locatie. Zorg dus dat je koersfiets opgeblonken is, je e-bike opgeladen is of dat je loopschoenen klaarstaan, want snel zijn wordt de boodschap.

Praktisch

Koers Crevette gaat live vanaf 18.00 uur op

  • woensdag 17 mei 2023
  • woensdag 24 mei 2023
  • woensdag 31 mei 2023
  • woensdag 7 juni 2023

Facebook: www.facebook.com/stadaanzee
​Website: www.oostende.be/koerscrevette

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2023 14.31 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.